Dieta si nutritie

#post #nutritie #craciun #dieta #dieta slabit

Cum poti slabi in postul Craciunului: 4 alimente surprinzatoare care topesc grasimile rapid

Postul Craciunului iti da ocazia sa slabesti usor, deoarece poti exclude din alimentatie toate produsele de origine animala. Din fericire, ai la dispozite o gama larga de alimente pe care le poti consuma fara griji si care determina organismul sa accelereze procesul de ardere a grasimilor. Iata ce ar trebui sa consumi in postul Craciunului, pentru a pierde cateva kilograme pana la sosirea sarbatorilor!


1. Fasolea

In post, ai liber la consumul de fasole. Alba, neagra, pestrita, indiferent de culoarea fasolei, poti fi sigura ca prin consumul ei obtii o cantitate generoasa de proteine si de fibre, adica de substante nutritive care indeplinesc doua roluri majore: contribuie din plin la arderea depozitelor adipoase si iti confera o senzatie rapida si indelungata de satietate.

In plus, fasolea iti furnizeaza si vitamina A, vitamina C, calciu, fier si potasiu. Totusi, daca vrei sa slabesti, trebuie sa fii atenta la felul in care consumi fasolea in post. Evita sa o combini cu paine, dar serveste-o in moduri cat mai diverse.


2. Portocalele

Portocalele se gasesc din plin iarna, au un gust excelent si iti confera o multime de vitamine si minerale. Daca vrei sa slabesti in post, portocalele sunt o gustare excelenta. Chiar daca au si un aport de zahar, acesta este mult mai mic fata de cel al altor gustari frumos ambalate pe care obisnuiesti sa le mananci. Nu uita sa consumi si suc de portocale, intrucat iti alunga foamea si iti confera un plus de energie.


3. Untul de arahide

Venerat de americani, untul de arahide este un aliment surprinzator, care te ajuta sa slabesti in postul Craciunului, deoarece contine un compus numit piceatanol, care blocheaza formarea depozitelor adipoase. Pe piata exista mai multe sortimente de unt de arahide, dar ar trebui sa alegi unul natural, nerafinat, care sa nu contina grasimi trans.

Untul de arahide contine proteine de calitate, grasimi mononesaturate, vitamine din complexul B (acid folic, B1, niacina), vitamina E, magneziu si fosfor. Nu ar trebui sa exagerezi cu consumul de unt de arahide, deoarece are un aport caloric destul de insemnat. Dar il poti consuma cu incredere la gustarile din timpul zilei.


4. Cartofii

Cartofii sunt un aliment de baza in postul Craciunului si, desi unii considera ca ingrasa, ei chiar te pot ajuta sa slabesti, intrucat contin amidon rezistent, un compus care iti taie pofta de mancare, iti confera rapid senzatia de satietate si stimuleaza metabolismul sa topeasca grasimile. Consuma cartofi fierti sau copti.

Sursa foto: insockmonkeyslippers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului