Fructele sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii organismului. Profita de bogatia toamnei si consuma cat mai multe fructe, in stare cruda. Sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, care protejeaza organismul de afectiunile cardiovasculare, cancer sau imbatranirea prematura.
Merele sunt utile in curele de slabire
Merele sunt o sursa importanta de flavonoidie si polifenoli, doi antioxidanti foarte puternici. Sunt bogate in minerale si vitamine care ajuta la circulatia sangelui. De asemenea, merele sunt bogate in acid malic si acid tartric, care ajuta digestia si previn animaliile ficatului.
Coaja marului contine pectina care ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism. Un mar pe zi ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si previne afectiunile de piele.
Merele mai contin si vitaminele A, B, C, calciu, fier, fosfor, potasiu si fibre. Sunt recomandate pentru obezitate, dureri de cap, artrita, astm, aneme sau insomnie.
Perele imbunatatesc digestia
Perele sunt bogate in vitaminele A si C, calciu, fier, fosfor si potasiu. Antioxidantii pe care perele ii contin sunt extrem de importanti pentru intarirea sistemului imunitar . Perele sunt potrivite si pentru dieta diabeticilor.
Antioxidantii din pere lupta si impotrivca efectelor nocive ale radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura. Sucul de pere poate fi folosit pentru reducerea febrei si a inflamatiilor renale.
Perele sunt benefice si pentru sistemul cardiac, previn alergiile, probleme de piele, colitele si tensiunea arteriala. De asemenea, perele imbunatatesc digestia, prevenind constipatia.
Prunele combat oboseala
Prunele pot fi consumate atat in stare naturala, cat si sub forma de gemuri, dulceturi sau jeleuri. Sunt bogate in vitamina C si potasiu. Fibrele alimentare pe care le contin ajuta la reducerea nivelului de colesterol si previn constipatia.
Contin si cantitati importante de fosfor, cupru, mangan si magneziu. Previn degenerarea maculara si oboseala. Prunele contin si fitonutrienti care stopeaza cresterea celulelor canceroase. De asemenea, prunele ajuta la absorbtia fierului in organism.
Strugurii elimina toxinele din organism
Strugurii sunt o sursa importanta de flavonoide care le confera culoarea rosie, vibranta. Cu cat strugurii sunt mai inchisi la culoare, cu atat este mai mare continutul de flavonoide.
Contin vitaminele A, B, C, calciu si fosfor. Strugurii sunt benefici pentru circulatia sangelui, prevenind formarea de cheaguri de sange. Sunt o buna sursa de energie.
Sucul de struguri este util in tratarea constipatie, gutei, reumatismului si a afectiunilor ficatului. De asemenea, este foarte util in tratamentele faciale, rezolvand numeroase afectiuni ale pielii.
Strugurii reduce aciditatea din acidul uric, ajutand la eliminarea toxinelor din organism.
Nucile au proprietati anticancerigene
Nucile contin vitaminele A, B, C, calciu, fier, fosfor si potasiu. Sunt si o sursa importanta de acizi grasi omega 3. Acesti acizi sunt benefici pentru sistemul cardiovascular si au proprietati antiinflamatorii.
Nucile imbunatatesc memoria si trateaza afectiuni ale pielii precum eczemele si psoriazisul. Aceste fructe contin si acid elagic, un antioxidant, care stimuleaza sistemul imunitar si are proprietati anticancerigene.
Nucile au un usor efect laxativ, fiind indiate in cazurile de constipatie. Sunt recomandate si pentru pacientii cu afectiunile ale ficatului.