Dieta si nutritie

#Liana Contiu #Expertul Acasa.ro #alimente sanatoase #cumparaturi #cos cumparaturi

Cosul tau de cumparaturi, sub lupa nutritionistului Acasa.ro

Daca te pregatesti sa pleci la cumparaturi, nu iti uita lista acasa! Mai ales daca esti la cura si nu vrei sa te lasi prada tentatiilor! Atentie insa! Uneori, alimentele pe care le-ai trecut pe lista si despre care credeai ca sunt benefice in regimul de slabit iti pot crea probleme de sanatate! Expertul Acasa.ro, Liana Contiu, nutritionist dietetician, a aruncat o privire pe lista de cumparaturi a Mirelei Cristea, care se pregateste de shopping si care a decis de la inceputul anului sa slabeasca! 

Iata ce parere are nutritionistul-dietetician Liana Contiu, specialist in nutritie clinica si comunitara, despre alegerile facute de Mirela:

"Lapte degresat, iaurt 0,1%: Chiar daca au un continut caloric redus nu sunt indicate fiind foarte procesate. Iaurtul grecesc este o alternativa mult mai buna, chiar daca are un continut mai mare de grasime este mult mai sanatos.

Ulei: Uleiul de masline extravirgin este indicat sa-l consumam rece, in salate. Atentie insa la cantitate. Uleiul se pune in picuri, nu cu lingura!

Nuci, seminte: Sunt produse sanatoase, indicate a fi consumate atat de cei mari, cat si de cei mici. Un consum in exces nu e recomandat pentru ca sunt bogate in calorii. Este indicat sa le consumam dimineata (cu iaurt si fulgi de ovaz) sau la gustare, in cantitate limitata.

Avocado: un fruct care a devenit foarte cunoscut la noi in tara in ultima vreme. Avand calitati nutritionale exceptionale  este indicat sa-l consumam chiar si atunci cand vrem sa slabim.

Peste la conserva: Este de preferat sa consumam pestele gatit de noi acasa, dar, daca acest lucru este imposibil, trebuie sa alegem peste in apa sau suc propriu. In niciun caz nu ar trebui consumat peste in ulei (chiar daca e de masline) sau in diferite sosuri.

Margarina light: In nici un caz nu ar trebui sa gasim acest produs in frigiderele noastre. Avand o compozitie de o calitate indoielnica nu ne aduce niciun aport benefic organismului. In cantitati mici, putem alege unt de buna calitate.

Branza topita light: Un alt aliment care ar trebui evitat. Plini de grasimi si mult prea procesat. Exista o gama de lactate foarte bogata care ne ofera si alternative  mai sanatoase, de exemplu: branza feta, telemea nesarata, ricotta etc.

Linte: o leguma proteica  care ar trebui sa fie inclusa in meniul nostru. Din pacate, nu toata lumea este familiarizata cu ea. Retetele cu linte sunt delicioase.

Aripi de pui: s-au tot facut speculatii in ultima vreme cu privire la continutul de hormoni si antibiotice din  carnea de pui. Din aceste motive ar trebui sa cumparam carne de pui de la surse bune, de calitate, eventual micii producatori. Aripile de pui  de obicei necesita prajirea, nu au destula carne si au pielita (care nu trebuie consumata). Le putem inlocui cu pulpele de pui (fara pielite) sau pieptul gatite in cuptor sau la abur.

Banane, mango, prune: Este indicat sa avem un cosum de fructe zilnic, insa trebuie sa  fim atenti la perioada zilei in care le consumam (nu seara) si la cantitate.

Sucurile light: In niciun caz nu ar trebui sa consumam acest fel de bauturi (sa nu mai vorbm despre copii).  Apa, ceaiurile neindulcite si ocazional un pahar de vin sunt alternativele la care ar trebui sa apelam!"

Cosul tau de cumparaturi ce contine? Expertul Acasa.ro Liana Contiu ar avea ce sa excluda? Trimite-ne lista ta de cumparaturi la adresa de e-mail liana.hainarosie@acasa.ro si vei afla!

Sursa foto: Hepta
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare