Dieta si nutritie

#alimente fermentate #dieta #alimentatie

Consumi alimente fermentate? Iata ce trebuie sa stii

Alimentele fermentate sunt, in mare parte, sanatoase. Insa, in anumite combinatii acestea pot provoca neplaceri la nivel gastric.

 

Printre alimentele fermentate se afla muraturile, lactatele (in special iaurturi) si unele mezeluri.

Consumul de muraturi si lactate are nenumarate beneficii pentru organism. Muraturile intaresc sistemul imunitar, ajuta digestia si previn anumite boli precum cele metabolice si cele cardiovasculare. In acelasi timp, alimentele fermentate din categoria lactatelor ne ofera calciu si ajuta sistemul osos. 

Cu toate acestea, alimentele fermentate sunt dar partial digerate, potrivit medicilor. Prin urmare, persoanele care sufera de intoleranta la lactoza pot consuma chefir sau iaurt, deoarece lactoza este partial descompusa, spre deosebire de cea gasita in lapte.  

Alimentele fermentate au beneficii, insa trebuie sa fii atent la consumul acestora

"Alimentele fermentate pot reprezenta o proportie destul de importanta din dieta noastra obisnuita. Desi au beneficii dovedite, moderatia este cheia chiar si in consumul acestor tipuri de alimente, deoarece trebuie sa fim atenti sa nu cadem in capcana de a consuma in exces grasimi (din anumite tipuri fermentate de branza sau carnati), sare (din castraveti sau varza murata) sau nitriti (din salam sau alte mezeluri)", a declarat dr. Corina Zugravu, presedintele Centrului de studii despre bere, sanatate si nutritie, potrivit antena3.ro.  

Cu toate acestea, daca ai probleme si nu ai voie sare, trebuie sa ai grija la cantitatea de muraturi, deoarece acestea contin cantitati mari de sare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului