Dieta si nutritie

#diabet #sanatate #dieta si nutritie # condimente diabet

Condimente bune de consumat atunci cand suferi de diabet

Dincolo de tratamentele medicamentoase, diabetul mai poate fi tinut sub control cu ajutorul condimentelor. Acestea pot avea efecte benefice si in cazul diabetului zaharat. Consumate cu regularitate, condimentele reprezinta o speranta pentru bolnavii de diabet, care au de suferit de pe urma acestei boli.

Scortisoara

Scortisoara este un aliment excelent in incercarea de a mentine sub control diabetul zaharat. Mai exact, scortisoara imbunatateste metabolismul glucozei si stimuleaza productia de insulina. Scortisoara poate fi consumata sub forma de pudra, adaugata peste diverse alimente, sau ca atare, intr-un pahar cu apa calda.

Cuisoare

La fel de bune si aromate ca scortisoara, cuisoarele contin totusi mai multi agenti anti-inflamatorii decat primul condiment. Totusi, consumate in cantitati prea mari, cuisoarele pot provoca o senzatie de greata, asa ca nu sunt indicate prea des si prea mult.

Ardei iute

Primul lucru care este afectat in cazul bolnavilor de diabet, este circulatia sangelui. Desi aceasta poate fi deficitara din cauza diabetului, problema se poate rezolva rapid cu ajutorul ardeiului iute. Ingredientul picant din ardei stimuleaza circulatia sanguina si gestioneaza astfel acest simptom al diabetului.

Usturoi

Ca si ardeiul iute, usturoiul stimuleaza circulatia sanguina si imbunatateste activitatea inimii. Un singur catel de usturoi elimina din start problema circulatiei sanguine deficitare, asa ca nu ar trebui sa lipseasca din meniul diabeticilor.

Oregano

Oregano imbunatateste activitatea sistemului imunitar - acesta elimina din start infectiile bacteriene si mentine la distanta afectiunile virale, la care diabeticii sunt supusi mai mult decat persoanele care nu sunt afectate de aceasta boala.

Curcuma

Din pacate, diabetul provoaca daune la nivelul celulelor creierului, iar astfel, riscul de imbolnavire cu dementa sau Alzheimer este extrem de ridicat. Curcuma lupta impotriva acestui efect al diabetului. In plus, curcuma imbunatateste circulatia sangelui si mentine un echilibru in functiile organismului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului