Dieta si nutritie

# combinatii alimentare #alimente #alimente sanatoase #dieta si nutritie

Combinatii de alimente care iti mentin sanatatea

Rosiile si uleiul de masline, somonul si turmericul, ceaiul verde si lamaia sau cerealele integrale si ceapa sunt combinatii de alimente care protejeaza organismul de numeroase afectiuni si de efectele imbatranirii. Ajuta la reducerea kilogramelor in plus si stimuleaza activitatile metabolismului.

Iata ce combinatii de alimente sa consumi:


Somon si turmeric


Turmericul este un condiment cu puternice proprietati antiinflamatorii si de vindecare. Somonul este sarac in carbohidrati si bogat in proteine. Atunci cand aceste doua alimente sunt combinate, acizii grasi din somon sunt stimulati si apara sistemul nervos de efectele imbatranirii.

De asemenea, acizii grasi ajuta la marirea nivelului de colesterol bun care imbunatateste sanatatea inimii si protejeaza arterele de colesterolul rau. Aceasta combinatie de alimente incetineste si dezvoltarea tumorilor canceroase.


Cereale integrale si ceapa


Cerealele integrale precum orezul brun, ovazul sau orzul contin cantitati mari de zinc si fier. Aceste minerale sunt mult mai usor absorbite de organism in prezenta compusilor de sulf care se gasesc in ceapa.


Fasole si spanac


Fasolea este bogata in proteine si fier. Atunci cand este consumata alaturi de legume verzi precum spanacul, care sunt bogate in vitamina C, ajuta la reducerea kilogramelor in plus. Organismul consuma mai multa energie pentru a metaboliza proteine.

Alimentele bogate in vitamina C sunt solpubile in apa si contin si alti nutrienti importanti. De asemenea, sunt sarace in calorii. Fierul din fasole ajuta si la mai buna absorbtie a vitaminei C.


Rosii si ulei de masline


Rosiile sunt legume bogate in vitamina C si licopen, un antioxidant puternic. Acest antioxidant reduce riscul de cataracta, osteoporoza, cancer si imbatranire prematura. Uleiul de masline este de asemenea bogat in antioxidanti si ajuta la formarea colesterolului bun.

Licopenul este mai bine absorbit de organism in prezenta uleiul de masline, care este benefic si pentru inima. Ajuta la purificarea sangelui si dizolva pietrele la rinichi. Aceasta combinatie de alimente stimuleaza si functia ficatului si detoxifierea organismului. De asemenea, previne si hipertensiunea.


Broccoli si mustar

 

Broccoli este o sursa excelenta de vitamina C, antioxidanti si sulforafan. Acest nutrient are proprietati anticancerigene si antidiabetice. Sulforafanul este mai bine absorbit de organism in prezenta compusilor chimici care se gasesc in mustar. Enzimele din mustar combat infectiile bacteriene ale tractului urinar, sistemului excretor si digestiv.


Oua si suc de portocale


Aceasta combinatie este ideala pentru un mic dejun sanatos si copios. Ouale contin fier, un nutrient esential pentru calitatea sangelui. Fierul este in special benefic pentru femei, care se confrunta adesea cu anemie. Sucul natural de portocale este bogat in vitamina C, care ajuta si la absorbtia rapida a fierului.


Ceai si lamaie


Ceaiul verde contine substante extrem de puternice, flavonoide, care protejeaza inima si previn cancerul. Flavonoidele din ceai sunt mult mai bine absorbite de organism in prezenta sucului de lamaie, bogat in vitamina C.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare