Dieta si nutritie

# combinatii alimentare #alimentatie #castraveti #sanatate #rosii

Combinatia la care trebuie sa renunti! Castravetii cu rosii iti pot face mult rau

Cei mai multi romani adora combinatia de castraveti cu rosii, fie ca pun aceste alimente in salate, sau le mananca separat, la micul dejun. Cu toate acestea, medicii specialisti sustin ca aceste doua legume nu trebuie consumate la aceeasi masa ci la mese diferite.

Poate parea ciudat ca aceste doua alimente nu trebuie consumate impreuna, insa medicii vin cu explicatii serioase pentru care trebuie sa eviti pe cat posibil aceste combinatii alimenteare. Iata care sunt acestea:

  • Castravetii contin ascorbinaza – o enzima care distruge vitamina C. In schimb, rosiile au o concentratie mare de vitamina C. Insa in momentul in care cele doua legume sunt consumate impreuna, organismul nu va mai putea absorbi vitamina C.
  • Castravetii sunt alimente alcaline, iar rosiile sunt alimente acidifiante. Cand sunt combinate se formeaza saruri care nu pot fi digerate de organism.
  • Combinarea rosiilor si a castravetilor, in special cand acest lucru este facut frecvent, duce la ingreunarea functionarii normale a ficatului. Persoanele care au probleme cu ficatul trebuie sa evite consumul acestor legume pe cat posibil.
  • Aceste alimente au un proces diferit de digerare. De aceea, combinarea acestor doua alimente duce la aparitia gazelor in intestin si implicit la balonare. Persoanele care au frecvente probleme cu balonarea resimt mult mai rau acest efect.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare