Dieta si nutritie

#migdale #varza #imunitate #spanac #stridii #iaurt #pepene #alimente #astenie de primavara

Combate astenia de primavara: 8 alimente care iti intaresc imunitatea

Odata cu sosirea primaverii, apar si problemele legate de astenie. Oboseala, nervozitatea si scaderea puterii de concentrare sunt cateva dintre simptomele prin care se caracterizeaza astenia. Pentru a combate astenia de primavara, este nevoie sa iti intaresti sistemul imunitar. Iata cateva alimente care lupta impotriva asteniei de primavara.

1 Stridii

Stridiile sunt bogate in zinc, care are efecte antivirale. Zincul ajuta la intarirea sistemului imunitar si la vindecarea ranilor.

2 Pepene

Hidratant si racoritor, pepenele are in componenta sa si un puternic antioxidant: glutationul. Acesta ajuta la consolidarea sistemului imunitar pentru a lupta impotriva infectiilor si inflamatiilor care ar putea contribui la aparitia unor afectiuni precum astmul, diabetul sau artrita.

3 Varza

Varza este o sursa de glutamina, care intareste sistemul imunitar. Este un aliment ieftin si usor de gasit. Adauga varza, de orice tip, la supe si tocane pentru a creste valoarea nutritionala a mancarurilor.

4 Migdale

Migdalele ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva stresului. Migdalele contin proteine valoroase pentru corpul uman, grasimi si acizi grasi, vitamine - A, B, E, F - si minerale precum fier, zinc, magneziu, calciu. Astfel, migdalele energizeaza, vitaminizeaza si mineralizeaza organismul.

5 Grapefruit

Grapefruitul reprezinta o sursa importanta de vitamina C, care este benefica in tratarea racelii si a gripei. In cazul in care nu iti place grapefruitul, poti incerca portocalele sau mandarinele.

6 Iaurt degresat

O cana de iaurt pe zi poate diminua sansele de a raci. Iaurturile bogate in vitamina D stimuleaza sistemul imunitar si previn aparitia gripei sau a racelii.

7 Usturoi

Usturoiul ofera mai multi antioxidanti care lupta cu factorii care afecteaza sistemul imunitar. Inainte de a-l gati, taie-l si asteapta 15-20 de minute pentru a a activa enzimele imunostimulatoare.

8 Spanac

Spanacul este bogat în substante nutritive. Contine acid folic care ajuta organismul sa produca celule noi. Pentru cele mai bune rezultate, este ideal sa consumi spanac crud sau gatit usor.




Sursa foto: youqueen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului