Efectele pe care le au coacazele asupra longevitatii sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Coacazele ajuta la detoxifierea organismului dar in acelasi timp contribuie la revitalizarea intregului corp. Coacazele sunt foarte
bogate in vitamine,
uleiuri volatile si
minerale, ceea ce le fac ideale pentru a ajuta la eliberarea toxinelor din organism dar si la
remineralizarea organelor interne. Coacazele sunt in primul rand bogate in
vitamina C . Coacazele sunt mult mai bogate in vitamina C, chiar si decat lamaile, avand un aport de trei, patru ori mai ridicat. Viamina C are un rol important in
prevenirea infectiilor. Datorita continutului mare de vitamine pe care il au si care actioneaza asupra
sistemului muscular si a celui
nervos, coacazele negre inlatura oboseala si suprasolicitarea, previne starile de ameteala si ajuta la cresterea capacitatii de concentrare . Coacazele contribuie la formarea
globulelor rosii si ajuta la intarirea oaselor, au rol antianemic si ajuta la regenerarea celulara. In cazul gripelor si a recelilor este indicat un consum cat mai mare de coacaze. Coancazele contribuie de asemenea la
scaderea temperaturii corpului, sunt ideale in tratarea bronsitelor, pneumoniilor, amigdalitei, tusei sau a durerilor de gat. In cazul
bolilor hepatice, coacazele negre sunt de asemenea foarte indicate. Sucul de coacaze mareste imunitatea si relaxeaza organele afectate. Coacazele negre sunt bune in
prevenirea accidentelor vasculare, datorita unei substante active care se regaseste in aceste fructe si care ajuta astfel la
fluidizarea sangelui in organism.