Dieta si nutritie

#mic dejun #mic dejun sanatos #cereale integrale #cereale

Cerealele si micul dejun. De ce merg mana in mana

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, insa, oricat de mult se vorbeste despre acest lucru, multi continua sa sara peste acesta. Studiile arata insa un fapt interesant: nu mai "uiti" de micul dejun daca mananci cereale dimineata. Iar daca alegi cereale integrale, cu un continut scazut de zahara, atunci ai gasit "reteta" micului dejun perfect.

Două treimi din populația Europei sare peste micul dejun cel puțin o dată pe săptămână, fără să ia în considerare că este cea mai importantă masă a zilei, care oferă organismului nutrienții necesari pentru a funcționa de la primele ore. Cercetările arată că un consum frecvent de cereale încurajează obiceiul de a lua micul dejun, contribuind la o alimentație echilibrată și la un stil de viață sănătos.

29% dintre adolescenții din Europa, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, sar adesea peste micul dejun. Dintre cei care au, însă, obiceiul de a lua micul dejun, 60% consumă pâine și cereale. Totuși, doar într-o mică proporție acestea sunt reprezentate de variante integrale.

De ce sa mananci cereale integrale?

Consumul de cereale încurajează obiceiul de a lua micul dejun, conform studiului menționat mai sus, și, totodată, creșterea consumului de lactate și fructe. În plus, prin consumul de cereale crește aportul unor nutrienți importanți în alimentație, precum: fibrele, vitaminele și mineralele.

Cerealele reprezintă o parte importantă din alimentația zilnică. Ghidul pentru alimentația sănătoasă a României, publicat de Societatea Română de Nutriție, recomandă un consum zilnic de 6 - 11 porții de cereale și produse derivate, din care cel puțin jumătate trebuie să fie cereale integrale.

”Studii recente au arătat că un consum regulat de cereale integrale contribuie la menținerea greutății corporale normale, la îmbunătățirea tranzitului intestinal și la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat de tip 2. Beneficiile asupra sănătății   s-au observat la un consum zilnic de cel puțin 50g de cereale integrale”, susține Ciprian Constantin, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Fiind păstrate toate părțile bobului de grâu, inclusiv germenele și învelișul, cerealele integrale aduc în alimentație substanțe nutritive importante (fibre, vitamine, minerale și grăsimi esențiale).

”Ne străduim să oferim un mic dejun mai bun în fiecare zi, un mic dejun nutritiv, gustos și ușor de preparat. Am ascultat întotdeauna dorințele consumatorilor și am îmbunătățit continuu rețetele, am scăzut conținutul de zahăr și pe cel de sare și am fortificat produsele cu vitamine și minerale, precum vitamina D, calciu și fier. O inovație importantă a fost introducerea cerealelor integrale ca ingredient principal în rețetele de mic dejun, inovație care a necesitat o investiție majoră, în așa fel încât să depășim barierele tehnice și să putem oferi produse de o calitate superioară”, a declarat Olimpia Nadolu, de la divizia Cereale de mic dejun Nestle.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare