Dieta si nutritie

#silueta #slabire #diete #sanatate

Cele mai eficiente diete pentru a slabi rapid si sanatos

Daca te preocupa forma fizica dupa un an de pandemie in care miscarea ne-a tot fost limitata, pe langa exercitiile pe care le poti face acasa, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incepi o dieta.

Odata cu venirea primaverii si cu iesirea de sub straturile de haine toata lumea, in special femeile, incep sa se preocupe mai mult de felul in care arata. Important este sa te simti bine in pielea ta si sa iti ingrijesti sanatatea, insa daca vrei sa mai scapi de cateva kilograme alege sa o faci ca la carte.

Ce diete ti se potrivesc in functie de starea de sanatate

Avem la dispozitie o multitudine de diete, dar inainte de a alege una din ele, trebuie sa ne consultam cu medicul nutritionist pentru a sti care ni se potriveste cel mai bine.

Iata cateva solutii care te ajuta sa slabesti relativ repede, dar si sanatos. Nu uita ca o dieta este mai eficienta atunci cand o imbratisezi ca stil de viata, nu doar cand o tii pentru perioade scurte la finele carora iti faci de cap din punct de vedere alimentar.

1. Dieta mediteraneana

Aceasta este o alimentatie bazata pe ingrediente specifice zonei mediteraneene, fara conservanti artificiali. Succesul acestei diete a fost atat de evident, incat i s-a dus vestea rapid si in 2010 a fost numita Patrimoniu Cultural al Umanitatii.

Dieta mediteraneana consta in reducerea consumului de carne si carbohidrati in favoarea legumelor organice si a grasimilor mononesaturate precum uleiul de masline. Aceasta dieta reduce incidenta bolilor cardiovasculare si a problemelor derivate din consumul crescut de zaharuri rafinate, precum diabetul.

2. Dieta vegetariana

Aceasta dieta consta in eliminarea din meniu a tot ce inseamna carne rosie, peste si pui. Urmata in mod corect si echilibrat, dieta vegetariana ofera un aport mai mare de nutrienti precum fibre, vitamina C, vitamina E si magneziu.

Aceasta previne diabetul si diminueaza nivelul trigliceridelor din sange astfel reducand riscul de boli cardiace.

3. Dieta ketogenica

Cunoscuta si sub numele de dieta Keto, aceasta a avut un succes teribil in 2018. Aceasta dieta promite sa pregateasca organismul pentru cetoza, o stare în care el ramane fara rezerve de energie si recurge la folosirea depozitelor de grasime drept combustibil.

Dieta Keto consta intr-un consum scazut de carbohidrati si unul crescut de proteine. Astfel se evita concentrarea de grasimi in corp si se prelungeste senzatia de satietate.

4. Dieta proteica

Aceasta dieta este faimoasa pentru ca ajuta persoanele care o urmeaza sa se simta satisfacute, ceea ce diminueaza consumul de calorii. Dieta proteica consta in ingerarea unei cantitati mari de proteine din carne, peste, lactate, legume si oua.

Consumul de carbohidrati este redus si in aceasta dieta. Printre beneficiile acesteia se numara marirea masei musculare, repararea si mentinerea sanatoase a parului, pielii, muschilor si oaselor.

5. Dieta Detox

Aceasta dieta a aparut cu scopul de a curata sangele si a elimina poluantii, produsele chimice sintetice si metalele grele din corp. Dieta Detox consta in consumul exclusiv de lichide si practicarea postului. De asemenea, se poate opta pentru consumul de fructe, legume, ceaiuri si ierburi.

Desi inca nu sunt studii stiintifice care sa o demonstreze, se crede ca aceasta dieta ajuta organele sa se odihneasca prin postire. In plus, imbunatateste circulatia si ajuta ficatul sa elimine toxinele.

Foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare