Dieta si nutritie

#sanatate #ceapa #alimente #alimentatie #alimente sanatoase #beneficii ceapa

Ceapa cruda - ce beneficii are asupra sanatatii

Dincolo de mirosul puternic si neplacut pe care il are, ceapa se numara printre cele mai sanatoase legume pe care le poti consuma crude. Aceasta are efecte puternice si benefice la nivelul inimii, lupta cu succes impotriva cancerului, iar mai mult decat atat, ceapa cruda stimuleaza procesul de detoxifiere.


Ceapa previne aparitia cancerului


Ceapa este cunoscuta pentru faptul ca are in compozitia sa o cantitate impresionanta de quertecin, un antioxidant atat de puternic incat are capacitatea de a distruge celulele nesanatoase si toxice din organism. Cu cat vei consuma mai multa ceapa cruda, cu atat protectia impotriva celulelor canceroase este mai ridicata.


Ceapa protejeaza inima


Ceapa ajuta la subtierea sangelui si previne coagularea acestuia. Mai mult decat atat, ceapa cruda reduce nivelul colesterolului rau si stimuleaza cresterea celui bun. Astfel, ceapa si-a dovedit eficacitatea asupra sanatatii inimii de-a lungul timpului, motiv pentru care trebuie sa o consuni cu atat mai mult daca esti predispus la boli cardiovasculare.


Ceapa ajuta la tratarea astmului


In medicina antica chineza se folosea ceapa cruda pentru tratarea astmului. Astfel, aceasta este anti-smasmodica si previne formarea de substante chimice care fac muschii bronhici sa aiba spasme, provocand astfel un atac de astm.


Ceapa detoxifica organismul


Ceapa crudaeste o sursa bogata de sulf, care favorizeaza eliminarea unor substante precum plumb sau mercur. Foarte putina lume este constienta de faptul ca aceste toxine se gasesc in organismul uman in cantitati foarte mici, insa suficiente pentru a reprezenta un pericol pentru sanatate.


Ceapa te protejeaza de diabet


Un pahar cu suc proaspat de ceapa ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, iar multi medici considera ca aceasta este secretul pentru a preveni diabetul, indiferent de varsta.

Pentru ca ceapa lasa un miros destul de neplacut si puternic, spala-te bine pe dinti dupa ce consumi, foloseste ata dentara, apa de gura, iar apoi mesteca doua boabe de cafea sau cateva frunze de patrunjel. Respiratia ta va avea un miros proaspat, placut.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare