Dieta si nutritie

#primavara #ceaiuri naturiste #detoxifiere #ceaiuri #ceaiuri de primavara

Ceaiuri de primavara

Primavara este momentul in care foarte multi dintre noi ne confruntam cu astenia si alergiile. Insa, tot acum este perioada in care incepem sa ne pregatim corpul pentru venirea caldurii. Asadar detoxifierea si eliminarea kilogramelor in plus reprezinta o prioritate.

Pentru toate problemele enumarate exista o solutie practica, sanatoasa si cu rezultate remarcabile: ceaiurile din plante.
 

Ceaiuri impotriva alergiilor


In ciuda vremii frumoase, primavara aduce cu ea o mare problema: alergiile. Stranutul, tusea, inrosirea ochilor si eczemele usoare sunt probleme provocate de o serie de alergeni specifici primaverii. Din fericire exista cateva ceaiuri care vor diminua considerabil efectele alergiilor.

Stranutul (cel mai frecvent simptom al alergiilor) poate fi moderat daca se consuma zilnic ceai fierbinte din trifoi rosu sau urzica. Acestea doua ceaiuri reduc inflamatia, usureaza respiratia si diminueaza simptomele alergiei.

Congestia si inflamarea pielii pot fi tratate cu ajutorul ceaiurilor de eucalipt si cimbru.
 

Ceaiuri impotriva asteniei de primavara


Astenia este o stare fiziologica care are simptome precum: oboseala, diminuarea randamentului fizic si intelectual, reducerea puterii de concentrare, ameteli, lipsa apetitului alimentar. De aici, aceste simptome provoaca aparitia anxietatii si a starilor de iritabilitate .

Trateaza astenia de primavara cu ajutorul ceaiului de urzici. Acesta este foarte bogat in vitamine si minerale care ajuta corpul sa iasa rapid din aceasta stare. Fierbe 5 linguri de frunze de urzici in jumatate de litru de apa si consuma lichidul pe toata durata zilei.
 

Ceaiuri pentru detoxifiere


Dupa o perioada lunga de iarna in care ai consumat cantitati mari de carne, organismul tau are nevoie de o detoxifiere. In acest scop medicii nutritionisti iti recomanda sa incepi o dieta bazata pe fructe si legume de sezon, iar in acelasi timp sa consumi ceaiuri cu efect puternic detoxifiant. Printre aceste ceaiuri se numara: pelinul, ceaiul verde, musetelul si urzica.
 

Ceaiuri pentru slabit


Pentru ca iarna organismul isi face depozite de grasime pentru a se proteja impotriva frigului, primavara nu iti ramane decat sa incerci sa slabesti. Dincolo de dieta alimentara si exercitiile fizice, nutritionistii recomanda consumarea zilnica a cel putin 1 litru de ceai, la alegere dintre urmatoarele: ceai verde, crusin, coada soricelului sau susan.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare