Dieta si nutritie

#slabire #dieta de slabire #dieta jenny craig

Ce trebuie sa stii despre dieta Jenny Craig

Dieta Jenny Craig a devenit cunoscuta in urma cu aproape doua decenii si, de atunci, popularitatea sa a crescut considerabil. Te intrebi care sunt principiile, dar si rezultatele dietei Jenny Craig? Afla ce trebuie sa stii despre acest regim alimentar in cele ce urmeaza!
 

Ce este dieta Jenny Craig


Dieta Jenny Craig a fost lansata in 1983 in Australia si a patruns pe teritoriul american in 1985. Dieta presupune un program in trei etape care ajuta la scaderea in greutate, mentinerea acesteia si schimbarea stilului de viata.

Prima etapa a dietei Jenny Craig te invata cum sa mananci alimentele care iti plac, promovand portiile mici si dese. A doua etapa se concentreaza asupra cresterii nivelului de energie prin exercitii fizice simple. In cele din urma, etapa a treia invita la gasirea echilibrului in viata de zi cu zi, astfel incat greutatea dorita sa poata fi mentinuta, cat si stilul sanatos de viata adoptat pe parcurs.
 

Alimentatia promovata de dieta Jenny Craig


Hrana pe care o promoveaza dieta Jenny Craig este cea preambalata. Aceasta ia forma micului dejun, a pranzului, cinei si a deserturilor congelate. Din punct de vedere nutritiv, hrana contine 50%-60% carbohidrati, 20%-25% proteine si 20%-25% grasimi.

La aceste mese se adauga consumul de fructe si de legume proaspete, cereale integrale si produse lactate cu un continut scazut de grasime. De asemenea, este important de precizat faptul ca legumele care nu contin amidon pot fi consumate nelimitat.

In general, dieta Jenny Craig nu isi propune sa interzica anumite alimente, ci consumarea lor cu moderatie. Meniurile pe care le poti consuma au la baza un anumit numar de calorii, stabilit impreuna cu specialistul in dieta Jenny Craig, in functie de greutatea, inaltimea si telurile fiecarei persoane in parte.
 

Cum functioneaza dieta Jenny Craig


Dieta Jenny Craig poate fi urmata prin intermediul centrelor Jenny Craig sau, telefonic, prin Jenny Craig Direct. Primii pasi din program pot fi parcursi in urma accesarii site-ului companiei care se ocupa de dieta Jenny Craig. Aici sunt afisate ofertele de pret si promotiile.

Programul Jenny Craig isi propune sa isi ajute clientii sa isi stabileasca teluri pe termen lung, astfel incat prezenta lor in program sa nu fie necesara la infinit.

Dieta Jenny Craig include 3 elemente:

- Hrana. Specialistii urmaresc sa te invete sa consumi portii moderate de mancare, sa iti planifici si sa iti pregatesti meniuri sanatoase si sa eviti capcanele meselor la restaurant.

- Corpul. Pentru ca, odata atinsa, greutatea ideala sa fie mentinuta, este important ca stilul tau de viata sa includa si exercitii fizice. Consilierii Jenny Craig te ajuta sa inserezi activitatea fizica in programul tau saptamanal, in functie de nevoile proprii.

- Mintea. Dieta Jenny Craig promoveaza optimismul. Specialistii te ajuta sa iti mentii motivatia pentru a-ti putea atinge scopurile stabilite pe termen lung.
 

Parerea specialistilor despre dieta Jenny Craig


Daca portiile moderate sunt un punct forte al dietei, nu acelasi lucru se poate spune despre mancarea preambalata. In plus, portiile de hrana preambalata sunt foarte mici si risca sa nu aiba un gust foarte atragator.

Sursa foto: dietweightloss.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare