Dieta si nutritie

#hidratare #apa #corp

Ce schimbari au loc in corpul tau cand incepi sa bei suficienta apa

Consumul de apa are o legatura stransa cu starea de sanatate si de bine a fiecarui individ. Lipsa hidratarii poate duce la probleme serioase atat la interior cat si la exterior. Cand incepi sa consumi apa in cantitatile recomandate vei observa schimbari in bine inca din primele zile. Iata cateva dintre acestea!

1. Ai mai multa energie

Celulele din corpul uman au nevoie de apa si hidratare pentru a functiona la parametri normali. De aceea ai nevoie de cantitati mai mari de apa pentru a preveni deshidratarea, care duce la impermeabilitatea membranelor celulare, iar deseurile din cadrul celulelor ies in afara provocand neplaceri in orgaanism sau la nivelul pielii. O persoana sanatoasa, cu o greutate normala, are nevoie de 6 pana la 8 pahare de apa pe zi pentru a creste energia interioara. Cantitatea de apa difera insa de la o persoana la alta in functie de istoricul medical, greutate, afectiuni de care sufera, etc.

2. Memoria ta poate sepoate imbunatati

Creierul tau are nevoie de apa pentru a functiona la parametri perfecti. De asemenea, se stie ca neuronii si sinapsele au nevoie de apa pentru a fi in standardele corecte. De aceea este recomandat consumul crescut de apa pentru a imbunatati activitatea creierului si a mintii.

3. Atentia poate sa fie crescuta

Daca simti uneori ca nu ai deloc putere de concentrare pe un anumit subiect, daca nu poti sa fii atent la nimic din jurul tau sau nu poti sa indeplinesti anumite sarcini la munca, atunci este posibil sa suferi de deshidratare. Iar solutia ta este sa bei un pahar de apa pentru a ajuta corpul sa reactioneze corect.

4. Ai putea deveni mai puternic si mai rapid

Daca simti corpul greu, cu probleme de miscare si de alergare sau indeplinire de sarcini legate de sport, desi nu ai avut antrenament cu o zi inainte, atunci solutia este sa bei apa. Se stie ca muschii sunt mai relaxati atunci cand sunt hidratati. Astfel iti creste energia si ti se va maximiza performanta.

5. Poti sa reduci micile gustari luate degeaba

De cele mai multe ori oamenii confunda foamea cu setea si tind sa manance in toiul noptii inghetata sau alte snack-uri nepotrivite pentru acele ore tarzii. De aceea este recomandat sa bei apa atunci cand simti ca ai vrea sa mananci ceva nesanatos.

6. Digestia ta poate sa se imbunatateasca

Lipsa hidratarii duce la probleme digestive precum balonare si constipatie. Aceste neplaceri vor dispareain momentul in care orgaismul este hidratat corespunzator.

7. Pielea ta poate sa fie mai radianta

Atunci cand te duci la SPA si ajungi la un specialist in domeniul pielii, el iti va recomanda sa bei apa multa pentru a mentine aspectul frumos al pielii. Astfel ca pielea ta va deveni mai tanara si vor disparea micile imperfectiuni sau cosuri. Cu cat se indeplineste mai bine ideea de hidratare din interior si, in cazul pielii, si din exterior cu ajutorul cremelor, cu atat aspectul pielii tale va fi mai bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare