Ce alimente nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie daca iti doresti o silueta de vis si o sanatate de fier

Dieta si nutritie

#regim #nutritie #alimentatie #dieta #alimente sanatoase

Ce alimente nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie daca iti doresti o silueta de vis si o sanatate de fier

Mancam necorespunzator atat pentru ca ne lasam invinsi de pofte, pentru ca nu cunoastem masura, cat si pentru ca exista in bucatarie produse alimentare cu exces caloric care nu ajuta organismul din punct de vedere nutritional.
Mancam necorespunzator atat pentru ca ne lasam invinsi de pofte, pentru ca nu cunoastem masura, cat si pentru ca exista in bucatarie produse alimentare cu exces caloric care nu ajuta organismul din punct de vedere nutritional.

Cu cat suntem mai atenti la ce avem in bucatarie, cu atat putem sa ne crestem imunitatea, sa ne intarim, practic, sanatatea, dar si sa ne modelam silueta. Iata ce alimente ar trebui sa existe, in mod obligatoriu, in bucataria unei persoane care tine deopotriva la silueta si la sanatate!

Ulei de masline extravirgin

Nu degeaba dieta mediteraneana este considerata una dintre cele mai sanatoase din lume si nu degeaba oamenii care traiesc in zona Marii Mediterane au o speranta de viata mai mare comparativ cu restul europenilor. Unul dintre motive este uleiul de masline extravirgin pe care-l folosesc in mancaruri, de la salate la paste sau la garnituri. Uleiul de masline are multiple beneficii asupra corpului uman. Atentie insa! O singura lingura de ulei de masline contine aproximativ 120 de calorii, deci nu trebuie sa exagerati cu el.

Iaurt grecesc

Marele avantaj al iaurtul grecesc este ca are mult mai multe proteine comparativ cu cel clasic, motiv pentru care mentine senzatia de satietate timp indelungat, ferindu-te de micile scapari intre mesele principale.

Miere

Este cel mai bun indulcitor natural, putand fi pus intr-o mie si una de preparate. Mai mult, miere poate indulci si cafeaua. Poate fi folosita si la sosuri de salate. Totul este sa cauti retete care contin miere. Totodata, mierea nu genereaza oscilatii de glicemie cum fac zaharul si indulcitorii artificiali si este deopotriva utila in materie de frumusete.

Fasole

Multe persoane fug de fasole in alimentatie pentru ca o asociaza cu excesul caloric si cu gazele. Dar preparat cum trebuie, fasolea ajuta deopotriva la sanatate si la silueta. Aproximativ 120 de grame de fasole contine 15 grame de proteine si 12 de fibre.

Quinoa

Quinoa este o planta care nu ar trebui sa lipseasca din regimul alimentar al celor care vrea sa slabeasca. Aproximativ 100 de grame de quinoa are 8 grame de proteine si 5 de fibre, cereala putind fi preparata exact ca orezul. Pe langa aceasta, quinoa este bongata in fier, zinc, seleniu si vitamina E. Poate fi folosita in locul orezului in preparate precum quinoa cu ciuperci, cu legume sau cu pui.

Oua

Un ou contine aproximativ 6 grame de proteine si doar 70 de calorii. Dincolo de acestea, este foarte satios. Nu evitati ouale la micul dejun, mai ales pe cele fierte sau ompleta preparata fara ulei.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului