Dieta si nutritie

#antioxidanti #acnee #ciocolata #ficat #ciocolata neagra

Cata ciocolata este recomandat sa consumi

Ciocolata se afla printre cele mai apreciate si consumate deserturi, iar beneficiile pe care aceasta le are asupra sanatatii sunt multiple. Insa oricat de gustoasa ar fi, ciocolata trebuie mancata cu masura.  Desi este responsabila de buna dispozitie si este o sursa importanta de antioxidanti, ciocolata este totusi vinovata de aparitia acneei, a obezitatii si chiar a bolilor de ficat atunci cand este consumata in exces.

 


In prima instanta, ficatul este cel care are de suferit si arata acest lucru prin modificari la nivelul pielii. Astfel, daca mananci prea multa ciocolata, este foarte posibil sa te confrunti cu o acnee severa sau cel putin cateva cosuri pe ten.


Cata ciocolata este bine sa consumi

In primul rand, daca vrei sa te bucuri de beneficiile ciocolatei, trebuie sa stii ca oamenii de stiinta si medicii o recomanda pe cea neagra si mai putin pe cea alba sau cu lapte. ciocolata neagra este de fapt bogata in antioxidanti datorita cantitatii ridicate de cacao, asadar cauta produsele pe care scrie clar ca ciocolata este neagra si cu cat procentul este mai mare, cu atat este mai bine si mai sanatos.


Chiar si asa, medicii sustin ca nu este indicat sa mancam mai mult de doua patratele de ciocolata pe zi deoarece excesele pot afecta ficatul, pielea si pot duce chiar la obezitate. Daca mananci o ciocolata intreaga (aproximativ 120 de grame) pe zi, pentru o perioada mai lunga de 7 zile, cu siguranta ficatul tau va avea de suferit si iti va arata acest lucru, pentru inceput, prin eruptii usoare la nivelul pielii. Acesta este primul semn care iti arata ca ficatul nu mai poate face fata procesului de filtrare in ceea ce priveste ciocolata.

 

Beneficiile consumului de ciocolata


Specialistii sunt de parere ca o tableta de ciocolata pe zi actioneaza la fel ca aspirina zilnica recomandata dupa varsta de 40 de ani pentru a preveni complicatiile cardiovasculare.


Mai mult decat atat, ciocolata stimuleaza productia de endorfine care produc senzatia de fericire, iar serotonia continuta de aceasta, actioneaza ca un medicament anti- depresiv .


Totodata, ciocolata contine cofeina si alte substante stimulatoare, asa ca daca vrei sa ai un plus de energie sau iti este son, dar nu consumi cafea in general, poti opta pentru cateva patratele de ciocolata.


O cercetare stiintifica a demonstra ca ciocolata neagra si substantele continute de aceasta lupta cu succes impotriva celulelor canceroase din organism. Nu uita insa ca ciocolata care contine lapte nu are nici pe departe aceleasi beneficii.


Ciocolata neagra este de asemenea un bun izolator termic pentru caldura datorita grasimilor pe care le contine – locuitorii din tarile nordice  consuma zilnic cate o tableta tocmai din acest motiv.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului