„Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon”, a notat Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Friptura, indiferent ca este facuta la gratar sau la cuptor, contine calorii negative si ajuta la slabit, spune Mihaela Bilic, dar conteaza bucatica aleasa, intrucat „continutul de grasime variaza de la 3-4% pentru muschiulet pana la 20% pentru ceafa bine impanata”. Pentru silueta, friptura se consuma alaturi de o salata mare de legume sau muraturi.
„La tochitura si carnati secretul sta in prajeala; preparati-le inabusit in loc sa le prajiti in ulei. Prin incalzire o mare parte din grasimea din carne se topeste si ramane in cratita, deci produsul final e mai dietetic si mai usor de digerat daca a fost gatit inabusit.”, a mai spus Mihaela Bilic.