Dieta si nutritie

# slanina de porc #slanina #mihaela bilic

Cat de sanatoasa este slanina de porc. Sfaturile si explicatiile Mihaelei Bilic

Nutritionistul Mihaela Bilic a vorbit recent despre cat de sanatoasa este slanina de porc si in ce cantitati ar trebui aceasta consumata. Mihaela Bilic a declarat ca slanina de porc este ”o sursa de grasime sanatoasa”.

 

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon”, a notat Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Friptura, indiferent ca este facuta la gratar sau la cuptor, contine calorii negative si ajuta la slabit, spune Mihaela Bilic, dar conteaza bucatica aleasa, intrucat „continutul de grasime variaza de la 3-4% pentru muschiulet pana la 20% pentru ceafa bine impanata”. Pentru silueta, friptura se consuma alaturi de o salata mare de legume sau muraturi.

„La tochitura si carnati secretul sta in prajeala; preparati-le inabusit in loc sa le prajiti in ulei. Prin incalzire o mare parte din grasimea din carne se topeste si ramane in cratita, deci produsul final e mai dietetic si mai usor de digerat daca a fost gatit inabusit.”, a mai spus Mihaela Bilic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare