Dieta si nutritie

#ceai verde #bauturi slabit #apa de cocos # laptele migdale #suc fructe acai #suc aloe verde

Cat de eficiente sunt bauturile miraculoase care te ajuta sa slabesti si sa fii mai sanatoasa?

Ce faci cand vrei ca afacerea ta sa mearga bine? Te promovezi mai mult si juri ca produsul tau este exceptional si ca face minuni. In ultimii ani au aparut mai multe bauturi miraculoase, despre care se spune ca te ajuta sa slabesti in timp-record si, pe deasupra, iti imbunatatesc starea de sanatate. Sa fie adevarat? Oare sunt aceste bauturi atat de puternice incat sa faca tot ceea ce promit?

Conform nutritionistului Patricia Bannan, care semneaza si cartea "Eat Right When Time is Tight", cele mai multe bauturi miraculoase sunt laudate excesiv, efectul lor nefiind atat de puternic pe cat se spune. De fapt, in lipsa unei alimentatii sanatoase si echilibrate si a exercitiilor fizice, consumul acestor bauturi va deveni aproape nul.

1. Apa de cocos

Apa de cocos este una dintre cele mai noi bauturi care promit sa te ajute sa scapi de kilogramele suplimentare. Se zvoneste ca Madonna, Rihanna si Gwyneth Paltrow sunt mari consumatoare de apa de cocos, tocmai datorita faptului ca le ajuta sa slabeasca.

Trebuie sa stii ca apa de cocos are un aport caloric mic, dar iti furnizeaza o cantitate importanta de potasiu, electrolit care stimuleaza circulatia limfatica si regleaza nivelul de sodiu din organism. Beneficiile apei de cocos nu sunt atat de mari incat sa te ajute sa slabesti intr-un timp relativ scurt. Apa de cocos este buna mai ales dupa o sesiune epuizanta la sala.

2. Laptele de migdale

Laptele de migdale este noua senzatie in materie de bauturi sanatoase. Este o alternativa foarte buna pentru persoanele care au intoleranta la lactoza, dar in acelasi timp ofera o cantitate mai mica de proteine. Conform Patriciei Bannan, proteinele din lapte sunt esentiale pentru sanatatea organismului.

3. Sucul din fructe de acai

Sucul din fructe de acai a cunoscut un boom de popularitate dupa ce a fost promovat de Oprah Winfrey in cadrul showului ei televizat. Despre fructele de acai se spune ca au de zece ori mai multi antioxidanti decat strugurii si ca te ajuta sa slabesti si sa amani imbatranirea. Bannan sustine ca, daca efectul antiaging este adevarat, nu acelasi lucru se poate spune despre slabit. Inca nu exista studii care sa ateste faptul ca sucul din fructe de acai te ajuta sa arzi depozitele adipoase.

4. Ceaiul verde

Ceaiul verde este recomandat in aproape toate dietele de slabit, iar nutritionistii considera ca poate fi consumat si in cadrul unei alimentatii obisnuite. Cu o cantitate mai mica de cafeina decat cafeaua, ceaiul verde reduce nivelul de colesterol si tensiunea arteriala, imbunatateste memoria si stimuleaza metabolismul sa arda mai multe calorii. Prin urmare, il poti consuma si tu fara sa te temi ca tot ce se zice despre el este fals.

5. Sucul de aloe vera

Sucul de aloe vera castiga din ce in ce mai mult teren in randul persoanelor care vor sa fie mai sanatoase si, de ce nu, sa slabeasca. Despre sucul de aloe vera se spune ca imbunatateste digestia, stimuleaza metabolismul, stimuleaza arderea grasimilor, combate oboseala, detoxifica organismul si amana imbatranirea. El contine, printre altele, vitamine din complexul B (acid folic, B12), vitaminele A, C si E. Daca vrei sa obtii toate aceste beneficii, trebuie sa consumi suc de aloe vera pe termen lung. Verifica ce cantitate de calorii exista in sucul de aloe vera, te sfatuieste nutritionistul Patricia Bannan.

Sursa foto:shine.yahoo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului