Dieta si nutritie

#magneziu #colesterol #cancer #astm #tensiune arteriala #artrita #seminte de susan

Beneficiile semintelor de susan

Bogate in vitamine, minerale si antioxidanti puternici, semintele de susan au numeroase beneficii pentru organismul uman si il protejeaza de multe afectiuni, printre care si cancerul. Asadar, incearca sa introduci semintele de susan in alimentatia ta si sa le consumi in salate, legume calite sau bauturi cu lapte!

1 Semintele de susan sunt bogate in vitamine si minerale

Beneficiile semintelor de susan pentru sanatate sunt datorate continutului ridicat de vitamine si minerale pe care le contin. Astfel, sunt bogate in mangan, cupru, calciu, fier, fosfor, zinc, magneziu, fibre alimentare si vitamina B1.

Micutele seminte de susan se remarca si prin cantitatea mare de sesamolina si sesamina, doi compusi activi extrem de puternici care reduc colesterolul si protejeaza ficatul impotriva oxidarii.

2 Semintele de susan sunt benefice pentru artrita reumatoida

Deoarece contin cantitati mari de cupru, care reduce inflamatiile si durerile cauzate de artrita reumatoida, semintele de susan sunt ideale pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune. Cuprul din semintele de susan participa si la functionarea corecta a unor enzime care favorizeaza producerea de colagen si elastina. Astfel, semintele de susan intaresc incheieturile, oasele si vasele de sange.

3 Semintele de susan imbunatatesc sanatatea vasculara si respiratorie

Magneziul din semintele de susan este extrem de benefic in prevenirea contractiilor cailor respiratorii la pacientii care sufera de astm. Acest mineral este insa eficient si in reducerea tensiunii arteriale si severitatii simptomelor asociate cu migrenele.

In plus, semintele de susan imbunatatesc si calitatea somnului, in special in randul femeilor aflate la menopauza.

4 Semintele de susan previn cancerul

Semintele de susan contin cantitati importante de antioxidanti si compusi activi care protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. In plus, inhiba procesele care contribuie la dezvoltarea tumorilor canceroase. Numeroase studii efectuate in ultimii ani arata beneficiile pe care semintele de susan le au asupra reducerii riscului de cancer de san, stomac si colon.


Sursa foto: buddhafullovehub.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare