Lupta impotriva cancerului tine bolile de inima la distanta, protejeaza vederea! In plus, nici nu ingrasa, asa cum se cred cei mai multi dintre noi! Aceste sunt adevaratele calitati ale porumbului fiert!
Intr-un singur stiulete de porumb indiferent ca este fiert sau copt se ascunde o veritabila doza de sanatate, afirma nutritionistii.
Porumbul este unul dintre produse cele mai bogate in acizi grasi nesaturati, acizi monosaturati, vitaminele A, B, C si E, precum si in saruri minerale (magneziu, fosfor, potasiu) antioxidanti dar si fibre.
O alta calitate a consumului constant de porumb este aceea ca ajuta la functionarea sistemului nervos, a muschilor, a inimii cat si la producerea de globule rosii. Vitamina E din compozitia lui iti ofera protectie impotriva artritei si nu numai.
Pentru ca are un continut mare de fibre, contribuie substantial la reglarea tranzitului intestinal, fiind un bun diuretic care in timp daca este consumat aproape zilnic poate sa combata retentia organismului de apa.Porumbul este indicat chiar in curele de slabit, daca este consumat cu ponderatie! Un stiulete nu depaseste 100 de calorii!
Sursa foto: wikihow.com