- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 5
- Urmatoarea pagina
Conopida
Sursa foto: petcarewiz.com
Conopida este o leguma care trebuie consumata cat mai des, mai ales cruda. Ea contine substante active care previn cancerul. Aceasta leguma contine substante care ajuta la detoxifierea ficatului. Conopida este o sursa excelenta de vitamina C si de mangan, doi antioxidanti foarte puternici. In plus, acestia protejeaza impotriva poliartritei.
Studii medicale au stabilit ca aceasta planta are numeroase beneficii si asupra sistemului cardiovascular. Vitamina K din conopida are puternice proprietati antiinflamatorii si actioneaza ca regulator al inflamatiilor din organism. In concentratii foarte mici, fitonutrientul indole-3-carbinol, care se gaseste in aceasta leguma, ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange.
Specialistii recomanda consmul de conopida proaspata de 3-4 ori pe saptamana, cate 200-300 de grame. Din familia conopidei mai fac parte broccoli, varza, verzisoare de Bruxelles, dar si napii.
Sursa foto: kitchen-apparel.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 5
- Urmatoarea pagina