Dieta si nutritie

#beneficii crom #crom #dieta #organism

Beneficiile cromului pentru organismul uman

Sanatatea noastra si pastrarea ei devin obiective pe care intotdeauna le punem pe primul plan in clasamentul propriilor prioritati. Incercam sa consumam cele mai bune alimente, sa mancam bio si sa mergem regulat la medic. In plus, cautam de cele mai multe ori suplimentele naturale care sa ne pastreze starea de sanatate si care sa ne ofere si un plus de vitalitate, astfel incat starea noastra de bine sa se pastreze pentru cat mai mult timp.

 

Cromul este un mineral care poate participa in mod activ la pastrarea sanatatii noastre. Beneficiile cromului pentru organism sunt nenumarate, insa el este cunoscut in principal pentru faptul ca sustine procesele metabolice. Metabolismul uman poate fi deseori ingreunat din cauza anumitor factori. Deoarece procesele metabolice se desasoara la interior, nu avem cum sa realizam ca ceva nu merge cum ar trebui si de aceea este indicat sa avem grija de noi prin preventie sau prin a fi atenti la solicitarile organismului nostru.

Aportul de crom in organism este important, insa paradoxal poate, cantitatea necesara de crom este stabilita la valori destul de mici. Cromul poate fi gasit in alimentele pe care le consumam in mod curent: carne, cartofi, branzeturi, cereale, legume, fructe neconservate, ci direct in stare proaspata si drojdie de bere. Fireste, cromul poate fi gasit si sub forma de suplimente, in magazinele specializate, astfel incat tu sa stii sigur ca doza optima de crom, necesara pe zi, iti este asigurata.

Cromul in organism este important pentru sustinerea metabolismului, drept pentru care cromul este foarte important pentru persoanele care sufera de diabet. Mecanismul este simplu de fapt, celulele care transporta glucoza din sange, au nevoie de crom pentru a putea face acest transfer. Cromul ajuta insulina din sange sa regleze nivelul de zahar. Astfel in cazul diabetului, cromul se dovedeste a fi un adevarat ajutor, deoarece acesta scade nivelul zaharurilor din sange. De asemenea, cromul a demonstrat rezultate foarte bune si in cazul administrarii la persoane care au probleme cu colesterolul. El protejeaza impotriva cresterii valorilor colesterolului, mentinandu-l in limite normale, firesti si participa de asemenea si in cadrul proceselor de metabolizare a grasimilor si si a proteinelor. Cromul are in vedere si eliminarea depozitelor de grasime, lucru pe care noi in putem denumi generic ca fiind o pierdere in greutate, lucru care inseamna ca necesarul nostru de crom contribuie si la o mentinere in parametri normali a greutatii noastre. De aceea, cromul poate fi folosit si de catre persoanele care incearca sa mentina greutatea la anumite valori sau de catre persoanele care incearca sa slabeasca.

Cromul este folosit si de catre persoanele care fac sport (in general in cazul culturistilor), deoarece acesta mobilizeaza masa musculara si de asemenea mai poate fi folosit si in vederea preventiei osteoporozei. Acest lucru se poate traduce prin faptul ca aportul de crom are in vedere scaderea pierderilor de calciu, problema pe care o vedem de cele mai multe ori la femeile aflate la menopauza, atunci cand sistemul osos al acestora functioneaza in mod deficitar.

Cromul este un mineral de care avem nevoie pentru a ne putea bucura de viata la capacitate maxima. Aportul sau este vizibil si tocmai de aceea este indicat sa il consumam, astfel incat procesele metabolice sa poata functiona asa cum trebuie. Fireste, acest lucru presupune si o informare temeinica si eventual o vizita la medic, care sa iti faca recomandari personalizate, in functie de propriul tau organism.

O dieta echilibrata, sportul, odihna si suplimentele naturale potrivite, care sa ne ofere un plus de sanatate, acestea par a fi ingredientele unei retete care ne poate ajuta nu doar sa traim, ci sa ne bucuram cu adevarat de viata.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare