Dieta si nutritie

#ridichi #fibre alimentare #beneficii ridichi #afectiuni digestive

Beneficiile consumului de ridichi

Ridichile sunt plante leguminoase care dateaza din cele mai vechi timpuri. Au fost cultivate si folosite de sute de ani pentru tratarea a numeroase probleme medicale, printre care si afectiunile digestive sau ale ficatului.

Aceste legume se gasesc intr-o varietate de culori, forme si marimi. Totusi, ridichea rosie este cea mai populara. Ridichea, cu gustul sau usor picant, este ideala pentru salate. Pe langa aspectul colorat, rdichile au numeroase beneficii asupra organismului uman.

Asadar, data viitoare cand iti prepari o salata nu uita sa adaugi si cateva ridichi . Ridichile pot fi consumate si cu paine integrala prajita, cu putin unt si sare.
 

Ce contin ridichile


Ridichile sunt cunoscute pentru proprietatile antibacteriene si antifungice. Fac parte din aceeasi familie de legume cu varza si sunt bogate in vitamina C, potasiu, sodiu si alte minerale. Au un contin scazut de grasimi, colesterol si calorii, fiind ideale pentru cei care sunt la dieta sau au grija de alimentatia lor.

Ridichile sunt si o sursa importanta de vitamina B, calciu, magneziu, cupru si mangan. De asmenea, contin cantitati mari de fibre alimentare si acid folic.
 

Ridichile, o sursa importanta de antioxidanti


Ridichile contin cantitati importante de antioxidanti, extrem de benefici pentru organismul uman. In special ridichile negre sunt foarte bogate in antioxidanti. Antioxidantii din ridichi anihileaza efectele nocive ale radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura.

De asemenea, antioxidantii reduc si riscul de afectiuni cronice.
 

Beneficiile ridichilor


Ridichile sunt foarte benefice pentru stomac si ficat. Ajuta la detoxifierea si purificarea sangelui, fiind de mare ajutor in tratarea icterului. In cazul persoanelor care sufera de icter, ridichile protejeaza celulele rosii si maresc cantitatea de oxigen din sange.

Ridichile contin cantitati importante de carbohidrati naturali, care faciliteaza digestia, previn retentia de apa si trateaza constipatia.

Aceste legume sunt diuretice naturale, ajutand la productia de urina. Sucul de ridichi este de mare ajutor in tratarea inflamatiilor si senzatiilor de arsura dupa urinare. Astfel, este foarte util in tratarea dereglarilor urinare.

Datorita fibrelor, ridichile sunt ideale pentru cei care tin diete de slabit, ajutand la eliminarea grasimilor.

De asemenea, ridichile sunt de mare ajutor in prevenirea si tratarea mai multor tipuri de cancer: de intestine, stomac, colon sau rinichi. Substantele active din ridichi inhiba dezvoltarea de formatiuni cancerose.

Ridichile sunt folosite si pentru tratarea a numeroase probleme ale pielii. Ajuta la hidratarea si dezinfectarea pielii. Pot fi folosite si pentru tratarea muscaturilor si intepaturilor de insecte. Sucul de ridichi reduce durerile si umflaturile si calmeaza zona afectata.

Sucul de ridichi amestecat cu putina sare ajuta la reducerea febrei.

De asemenea, ridichile au proprietati anticongestive, fiind de mare ajutor in tratarea problemelor respiratorii. Ridichiile previn si infectiile respiratorii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului