Dieta si nutritie

#peste #omega 3 #alimentatie sanatoasa #grasimi saturate #acizi grasi omega

Beneficiile consumului de peste

Pestele este unul dintre cele mai sanatoase si benefice alimente pentru organismul uman. Este bogat in grasimi saturate, proteine si acizi grasi omega 3 . Previne si trateaza numeroase afectiuni, previne imbatranirea prematura, protejeaza tenul si ajuta in procesul de slabire.

Este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, datorita vitaminelor, mineralelor si nutrientilor pe care ii contine si care ajuta la mentinerea unei sanatati de fier. Persoanele care consuma peste sunt mai putin tentate sa adauge alimente nesanatoase. Pestele poate fi preparat si consumat la cuptor, la gratar, la aburi sau prajit.

Iata mai jos cateva dintre beneficiile consumului de peste:

Afectiuni cardiovasculare . Acizii grasi omega 3 care se gasesc in peste sunt esentiali pentru functionarea corecta a sistemului cardiovascular. Protejeaza arterele, venele si sangele. O dieta bogata in peste ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Pestele previne acumularea de trigliceride si cheaguri de sange si reduce nivelul de colesterol din sange.

Hipertensiune. Pestele micsoreaza tensiunea arteriala, iar acizii gasi omega 3 reduc riscul de arteroscleroza sau aritmie ventriculara. Pesti bogati in omega 3 sunt somonul, tonul, sardinele si pastravul.

Slabire. Pestele si uleiul de peste previne acumularea de grasimi si accelereaza procesul de slabire.

Cancer. Acizii grasi omega 3 ajuta la prevenirea a trei tipuri de cancer: san, colon si prostata. Suplimentele de ulei de peste sunt benefice si pentru pacientii care sufera de hiperlipidemie.

Sanatatea creierului. Acizii grasi omega 3 ajuta la dezvoltarea corespunzatoare a creierului. Pestele mareste concentrarea si memoria atat in randul adultilor, cat si al copiilor. De asemenea, pestele este util si in tratarea unor afectiuni precum Alzheimer. Pestele este indicat si femeilor insarcinate, deoarece ajuta la dezvoltarea creierului fatului.

Inflamatii. Pestele si uleiul de peste au proprietati antiinflamatorii si reduce astfel inflamatiile din sange si tesuturi. Uleiul de peste amelioreaza si durerile inflamatorii si este astfel util in tratarea unor afectiuni precum artrita, prostatita sau cistita .

Vedere. Pestele imbunatateste vederea si lupta impotriva degenerarii maculare. Previne sindromul ochilor uscati si glaucomul. De asemenea, pestele reduce inflamatiile de la nivelul ochilor si ajuta la functionarea corecta a vaselor de sange din zona oculara.

Piele. Pestele este benefic si pentru piele, careia ii pastreaza elasticitatea si tineretea pentru o perioada mai mare de timp. Uleiul de peste previne ridurile, ridurile si imbatranirea prematura. De asemenea, protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor solare.

Depresie. Acizii grasi omega 3 din peste sunt ideali pentru ameliorarea depresiei si anxietatii.

Sarcina. Pestele este extrem de benefic si pentru femeile insarcinate deoarece mareste nivelul inteligentei fatului si ajuta la dezvoltarea corespunzatoare a creierului. Femeile insarcinate trebuie sa consume cel putin 350 de grame de peste si fructe de mare pe saptamana. De asemenea, pestele reduce si riscul de nasteri premature.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului