Dieta si nutritie

#dieta vegetariana

Beneficii pentru sanatate ale dietei vegetariene

Daca vrei sa iti mentii greutate si sa fii sanatos, adoptarea unei alimentatii vegetariene poate fi o alegere inspirata. Dieta vegetariana asigura organismului mai multe fibre si vitamine si are numeroase beneficii pentru sanatate, putand fi o solutie pentru a ramane sanatos si fericit pana la varste inaintate.

In plus, mancarea vegetariana este mai usor de digerat, este sanatoasa si, totodata, mai accesibila ca pret. Si, daca nu ai timp sa gatesti, poti comanda mancare vegetariana cu livrare la domiciliu.

Iata o parte din beneficiile unei diete vegetariene.

Creste durata de viata

Sunt multi factori care conditioneaza durata de viata a unui om, iar adoptarea unei alimentatii vegetariene poate fi unul dintre ei. Cu cat consumi mai multe legume si fructe, cu atat beneficiezi de mai multe elemente nutritive, iti mentii sanatatea pe timp indelungat si iti prelungesti durata de viata.

Regleaza colesterolul

Consumul de produse de origine animala vine cu dezavantajul acumularii de colesterol. O dieta vegetariana, din care lipsesc grasimile animale, nu contine colesterol.

Colesterolul este o componenta necesara celulelor pe care organismul o poate produce daca primeste alimente vegane. In urma examinarii efectelor pe termen lung ale unei diete vegetariene, s-a constatat ca nivelul de grasime si colesterol erau mai mici la vegetarieni decat la ceilalti.

Reduce riscurile de accidente vasculare cerebrale si obezitate

Pentru ca sunt mult mai constienti de alegerile alimentare pe care le fac, vegetarienii nu mananca niciodata prea mult si nici nu sunt in pericolul de a se alimenta compulsiv, sub influenta starii emotionale. Si, pentru ca acestea sunt printre primele cauze ale obezitatii, se poate concluziona ca dieta vegetariana reduce riscurile de obezitate.

Totodata, este o modalitate eficienta pentru a minimaliza sansele de a suferi un accident vascular cerebral.

Reduce riscurile de diabet

Cei care nu sunt vegetarieni au deseori un nivel crescut de zahar in sange si prezinta riscuri mari de diabet. Din fericire, acest lucru poate fi evitat prin adoptarea unei alimentatii vegetariene care mentine constant nivelul de zahar din sange. Aceasta este usor de asimilat, este hranitoare si contine mai putin acizi grasi daunatori.

Reduce tensiunea arteriala

Pentru ca are un continut scazut de sodiu si acizi grasi daunatori si este gatita in mai putin ulei, mancarea vegetariana ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Comparativ cu dieta bazata pe produse de origine animala care necesita mai mult ulei pentru gatire, contine mai mult sodiu si acizi grasi daunatori, cea vegetariana este o alege mai buna daca esti hipertensiv.

Face pielea mai sanatoasa si mai frumoasa

Daca vrei sa ai pielea sanatoasa, stralucitoare si frumoasa, trebuie sa asiguri organismului tot necesarul de vitamine si minerale si, totodata, sa te hidratezi corespunzator. Fructele si legumele sunt bogate in aceste elemente si, totodata, in antioxidanti pentru care pielea ta iti va multumi.

Iti ofera tot necesarul de fibre

Fructele si legumele au un continut ridicat de fibre, acestea fiind esentiale pentru un tranzit intestinal sanatos si o digestie adecvata. Prin urmare, alimentatia vegetariana imbunatateste metabolismul, ajutand la eliminarea rapida a toxinelor si a altor substante daunatoare din organism. 

Amelioreaza depresia si anxietate

Vegetarienii sunt printre cei mai fericiti oameni! Ei sufera rareori de depresie si anxietate si prezinta si riscuri mai mici pentru acestea. Se poate spune ca alimentatia vegetariana curata trupul, dar si mintea, ajutand la pastrarea bunei dispozitii si a gandurilor pozitive.

Reduce riscurile de cataracta

Cercetatorii au descoperit ca exista o relatie puternica intre riscul de a dezvolta cataracta si dieta, iar vegetarienii sunt mai protejati decat cei care consuma carne si alte produse de origine animala.

Te ajuta sa faci economie

Alimentatia vegetariana te ajuta sa faci economii considerabile. Legumele si fructele sunt mult mai accesibile si, daca le compari cu produsele de origine animala, cu siguranta sunt mai avantajoase ca pret.

Daca ai decis sa adopti o alimentatie vegetariana, ar trebui sa incluzi in dieta ta fasole, linte, nuci, legume, fructe si seminte si sa ai in fiecare zi mese variate si diversificate. Alege sa mananci sanatos si sa ramai sanatos si comanda mancare vegetariana de calitate cu livrare la domiciliu!

 Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului