Dieta si nutritie

#apa cocos

Apa de cocos: beneficii dovedite stiintific

Apa de cocos are doua mari beneficii pentru sanatate, potrivit studiilor realizate de oamenii de stiinta: aduce corpului un aport de electroliti (potasiu si sodiu) si este buna pentru rehidratare dupa activitatea fizica intensa sau boli care provoaca varsaturi ori diaree.

De asemenea, potrivit unui articol stiintific publicat in "Medicine and Science in Sports and Exercise", apa de cocos poate inlocui cu acelasi succes ca bauturile sportive lichidele corporale pierdute in timpul exercitiilor. Cumparativ cu apa, a oferit cu putin mai multa hidratare.

Specialistii atentioneaza insa ca apa de cocos nu este indicata insa persoanelor care tin dieta, deoarece chiar daca este mai sanatoasa decat alte racoritoare, ea are calorii.

Cand ar trebui sa bem apa de cocos

Apa de nuca de cocos ar putea fi o alternativa sanatoasa pentru alte bauturi racoritoare sau ca ingredient in cocktail-uri. In rest, ea nu e neaparat indicata ca inlocuitor pentru apa obisnuita, perfecta pentru un om cu activitate normala care necesita hidratare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare