Dieta si nutritie

#consum alimente #zahar #alimentatie #alimente

Alimentul pe care-l consumi zilnic si iti distruge ficatul fara sa stii! Renunta acum la el!

Exista un aliment pe care toata lumea il consuma zilnic si pe care parintii il dau regulat si copiilor. S-a descoperit recent insa ca acest aliment distruge ficatul, avand acelasi efect asupra organismului precum consumul excesiv de alcool.

Recent, o noua boala a ajuns in topul afectiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroza si la diabet de tip II, intalnit si in cazul copiilor, din ce in ce mai des. Alimentul care provoaca aceasta afectiune este zaharul.

Zaharul este unul dintre cele mai nocive alimente. Nu numai ca, potrivit studiilor, provoaca dependente comparate cu cele provocate de droguri, insa duce la aparitia multor boli. Consumul de zahar trebuie redus drastic din alimentatie, pentru a avea o stare buna de sanatate.

Medicii recomanda sa includem in alimentatia zilnica cat mai multe legume si fructe. Atentie insa la cantitatea de fructe consumate. Acestea se consuma doar la gustarile dintre mese si nu mai mult de 2-3 fructe pe zi, deoarece si acestea contin zaharuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare