La realizarea studiului au participat aproape 6000 de persoane a caror alimentatie a fost atent monitorizata de oamenii de stiinta.
In urma studiului cercetatorii au descoperit ca in cazul persoanelor care consumau lapte cu un continut mai mare de grasimi, genele ADN-ului erau afectate si in cazul acestora se instala imbatranirea prematura, cu aproximativ patru ani.
Potrivit studiului, persoanele care consuma lapte cu un continut de 0,3% grasimi, vor ramane tineri mai mult timp decat cei care prefera laptele cu 3,6%.
Potrivit cercetatorilor imbatranirea prematura este cauzata de grasimile saturate din lapte care pun presiune pe celule, contribuind la moartea tesuturilor din corp.
Doar ca ei nu si-au putut dovedi constatarile pentru ca s-au uitat doar la efecte, nu la cauze. Liderul studiului, profesorul Larry Tucker spune ca "a fost surprinzator cat de puternica a fost diferenta. Daca veti bea lapte cu continut ridicat de grasimi, ar trebui sa fiti constienti ca acest lucru are legatura cu unele consecinte semnificative".
"Nu este un lucru rau sa bei lapte. Trebuie sa fiti constienti ce tip de lapte beti", a spus Tucker, potrivit dailymail.co.uk.