Dieta si nutritie

# alimente periculoase. # combinatii alimentare #alimente

Alimentele pe care sa NU le combini niciodata! Sunt extrem de periculoase daca le consumi impreuna

Exista cateva combinatii alimentare pe care nimeni nu ar trebui sa le faca. Acestea produc probleme digestive si, unele dintre ele, pot chiar sa te imbolnaveasca! Iata care sunt combinatiile alimentare pe care sa nu le faci niciodata.

Rosii si castraveti

Cea mai populara combinatie este cea de rosii si castraveti. Fie consumati ca atare, fie sub forma de salata, cele doua legume sunt mereu combinate de romani. Desi cele doua legume sunt delicioase impreuna, cercetarile arata ca cele doua legume duc la perturbari ale cailor biochimice ale corpului. Prin urmare, combinatia acestor doua alimente duce la calcinare excesiva si umblare (balonare). In plus, vitaminele continute de cele doua alimente nu vor fi asimilate corect de corp.

Sandwich si cafea

Un sandwich si o cafea. Acesta este micul dejun preferat de romani. Mai ales de cei care apuca sa ia micul dejun pe fuga, in drum spre munca sau imediat ce au ajuns a birou. Grasimile simple din sandwich impiedica digerarea calciului, care este benefic sistemelui nervos si celui cardiovascular. Consumand si cafea, pe langa sandwich, este o adevarata bomba pentru organism si pentru sanatate. Cafeaua impiedica asimilarea calciului si deshidrateaza organismul.

Cartofi si carne

Friptura cu piure, cartofi copti sau catofi prajiti! Aceste este pranzul constant al multor romani. Din pacate insa, pe langa faptul ca aceasta combinatie nu este benefica siluetei, este o combinatie alimentara ce provoaca probleme digestive. Digestia este ingreunata de cele doua alimente, care raman “blocate” in stomac pentru perioade lungi de timp. In plus, te vei confrunta cu balonare, eructare si arsuri sau chiar dureri de stomac. Consumate separat, acestea sunt digerate usor. 

Paste fainoase si carne tocata

Pastele cu carne tocata, precum indragitele paste bolognese sau lasagna snt la fel de nesanatoase precum cartofii consumati alaturi de carne. In momentul in care consumi paste cu carne tocata glandele salivare produc ptialina si amilaza, care transforma glucidele de amidon in zaharuri simple. Cand acestea din urma acopera proteinele (din carne), ele creeaza un amestec chimic periculos care poate duce la diabet si la BCV.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare