Dieta si nutritie

#efecte alimente #alimente sanatate #alimente miraculoase #terapii alternative

Alimentele miraculoase pentru sanatate? Afla adevarul despre acestea!

Cancerul, diabetul, bolile de inima sau afectiunile pielii pot fi vindecate sau prevenite cu ajutorul alimentatiei? Afla de la expertii in nutritie care este adevarul despre alimentele-miracol.

"Fie ca vorbim de ulei de cocos sau otet de mere nu exista dovezi stiintifice care sa spuna ca, daca le consumi, ai si parte de efectele benefice promise", spune Duane Mellor, profesor asistent in nutritie la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie, pentru theguardian.com.

Uleiul de cocos

Se spune ca uleiul de cocos ajuta la pierderea in greutate. Nu exista insa studii facute pe oameni care sa sustina acest fapt. Alte beneficii nedovedite sustin ca uleiul de cocos regleaza nivelul de glucoza din sange, previne infarctul si maladia Alzheimer.

Ce spune specialistul:

Probabil, cel mai bine este sa pui ocazional ulei de cocos intr-o mancare thailandeza, decat sa-l folosesti zilnic, sustine Duane Mellor.

Otetul de mere

Este un ingredient gustos, despre care se spune ca are o multime de beneficii asupra sanatatii, ajutand la tratarea sau vindecarea unor afectiuni precum: tulburari digestive, acnee, dureri de gat, colesterol marit sau a crampelor, dar previne si aparitia cancerului.

Reprezentantii Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara nu au dat un verdict in acest sens, mai ales ca multe dintre studiile care sustin aceste beneficii au fost facute pe animale sau in laborator, utilizand celule umane.

Ce spune specialistul:

Otetul de mere este bine sa fie pastrat ca ingredient pentru salate sau pentru a da savoare sosurilor. Nu atat pentru ca ar contine ceva special, ci doar pentru ca inlocuieste alimentele mai putin sanatoase.

Spirulina

Este un alt "aliment-minune" despre care reprezentantii Institutului National al Sanatatii din SUA spun ca nu sunt suficiente dovezi stiintifice care sa sprijine afirmatiile cu privire la efectele benefice pe care le are. Printre afirmatiile fara sustinere se numara cele referitoare la controlul tensiunii arteriale si al anxietatii si depresiei. Intr-adevar, spirulina are calciu, potasiu, magneziu, vitamina B, fier si aminoacizi, insa nu se stie inca daca organismul uman poate utiliza aceste elemente.

Ce spune specialistul:

Spirulina nu ar trebui considerata o sursa de nutrienti. In loc sa cumperi astfel de suplimente alimentare, ar fi mai indicat sa iei legume si fructe.

Sursa foto: lifeandself.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare