Varza de Bruxelles, painea din cereale integrale , rosiile, kefirul sau semintele de in sunt alimente care nu trebuie sa iti lipseasca din alimentatie in 2012. Contin vitamine, minerale, fibre si nutrienti benefici pentru organism si previn numeroase afectiuni.
Sirop de agave
Derivat din aceeasi planta din care este realizata tequila, siropul de agave este una dintre bauturile pe care sa le consumi in anul 2012.
Cunoscut si sub numele de nectar de agave, acest sirop are o aroma puternica si un gust mai dulce decat al mierii. Are insa putine calorii si nu mareste nivelul de zahar din sange.
Paine artizanala din cereale integrale
In acest an, renunta la produsele de panificatie si patiserie super rafinate in favoarea celor care folosesc cereale integrale. In ultima perioada, aceste produse se gasesc din ce in ce mai des in magazine si pe rafturile brutariilor.
Cand mergi la cumparaturi, alege paine din ovaz, faina integrala, orz, mei sau orez brun. Poti incerca sa prepari chiar tu acasa paine sau chifle gustoase, cu cereale integrale.
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles castiga din ce in ce mai multa popularitate si este cautata de tot mai multe persoane pentru proprietatile sale benefice pentru organismul uman.
Contine cantitati important de vitamina C, 200 de grame de varza de Bruxelles asigura 130% din necesarul zilnic de vitamina C al unei persoane sanatoase. Gatita corespunzator, aceasta leguma de dimensiuni mici are un gust extrem de bun.
Grau spelta
Cunoscut sub numele de farro, acest sortiment de grau este extrem de popular in Italia, unde este folosit la numeroase preparate culinare. Are o textura elastica si o aroma de nuci. Poate fi folosit in salate, supe sau aperitive.
Seminte de in
Semintele de in sunt bogate in acizi grasi omega 3, extrem de benefici pentru sanatate. Acizii grasi omega 3 reduc inflamatiile, stimuleaza circulatia sangelui, reduc riscul de hipertensiune si de formare a cheagurilor de sange. Semintele de in pot fi consumate in iaurturi, salate sau paine.
Iaurt grecesc
Cu o consistenta mai groasa si un gust mai profund, iaurtul grecesc este din ce in ce mai folosit in intreaga lume. Contine cantitati mari de proteine, este cremos si gustos si potrivit pentru numeroase preparate culinare.
Rosii
Rosiile sunt o sursa importanta de vitamina A, necesara pentru sanatatea ochilor si oaselor. De asemenea, rosiile contin licopen, un antioxidant extrem de puternic care tine la distanta afectiunile cadiovasculare si cancerul si elimina efectele nocive ale radicalilor liberi.
Kefir
Kefirul este o bautura lactata fermentata, benefica pentru organismul uman. Contine cantitati mari de probiotice care stimuleaza sistemul imunitar . Atunci cand cumperi acest produs alege sortimentele simple, fara adaos de zahar sau in combinatie cu fructe. Kefirul este bogat si in calciu, fiind ideal pentru micul dejun.
Unt de arahide
Untul de arahide este bogat in vitamina E, care lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Poti consuma si fistic, nuci si alune, care contin si grasimi sanatoase pentru organism.