Morcovi
Morcovii sunt bogați in glutation, proteina care imbunatațeste capacitatea de detoxificare a ficatului si care, in plus, intareste imunitatea, favorizeaza utilizarea eficienta a energiei, previne anumite boli. Consuma-l ca atare, in salate sau preparat aldente, indiferent ca este tras la tigaie, copt sau la abur.
Anghinare
Anghinarea este mai putin cunoscuta in Romania, insa este exceleta pentru sanatate. Aceasta stimularea producerii bilei de catre vezica biliara si contribuie la digestia grasimilor din alimente, facilitand evacuarea lor in intestin.
Ridiche neagra
Grație bogației in sulf, aceasta leguma ajuta ficatul sa elimine deseurile, atenueaza efectele unei alimentații prea bogate in grasimi si favorizeaza producerea bilei.
Cartof dulce
Cartofii dulci contin potasiul, un mineral cu rol esențial in activitatea inimii, a sistemelor nervos si muscular. Acesta ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului si intervine activ in procesul de purificare al ficatului. Inlocuieste cartofii normali cu cartofi dulci.
Alte alimente benefice pentru organism:
- Usturoi
- Grepfrut
- Sfecla rosie
- Varza
- Ardei gras
Sursa foto: pixabay.com