Dieta si nutritie

#sanatate #sistem imunitar #dieta si nutritie #alimente de toamna

Alimente de toamna care intaresc sistemul imunitar

La inceput de toamna, intareste sistemul imunitar cu ajutorul fructelor si legumelor de sezon. Bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, aceste alimente protejeaza organismul de gripa, raceala si alte boli si previn imbatranirea prematura a organismului.

Iata ce sa consumi:


Fructe de soc. Fructele de soc au numeroase proprietati benefice pentru organismul uman. Aceste fructe minuscule blocheaza virusii de gripa si raceala. Aeste fructe sunt bogate in antioxidanti si vitamine si lupa impotriva inflamatiilor.

Ciuperci. Ciupercile sunt bogate in seleniu si antioxidanti. Nivelul scazut de seleniu din organism mareste riscul de gripa si raceala in sezonul rece. Vitaminele din complexul B care se gasesc in ciuperci intaresc sistemul imunitar. Ciupercile au proprietati antivirale, antibacteriene si anticancerigene.

Acai Berry. Adevarate superalimente, fructele de acai berry contitn cantitati impresionate de antocianine, un tip de antioxidanti extrem de puternici. Antocianinele, ca majoritatea antioxidantilor, protejeaza organismul si lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Stridii. Datorita cantitatilor mari de zinc pe care le contin, stridiile intaresc sistemul imunitar si actioneaza ca puternice afrodiziace. Zincul are si proprietati antivirale si ajuta si la vindecarea ranilor.

Varza. Varza contine glutamina, o substanta naturala care intareste sistemul imunitar. In sezonul rece varza este un aliment ieftin, care se gaseste cu usurinta in piete. In plus, varza este si o sursa de antioxidanti care protejeaza si intaresc sistemul imunitar.

Migdale. Migdalele sunt alimente puternice, extrem de benefice pentru organismul uman. Intaresc sistemul imunitar si reduc stresul. Sunt bogate in vitamina E, acizi grasi omega 3 si vitamine din complexul B, care protejeaza organismul uman.

Grapefruit. Grapefruitul este bogat in vitamina C, un antioxidant puternic care ajuta la prevenirea si tratarea gripelor si racelilor. Flavonoidele, alte substante active puternice, intaresc sistemul imunitar si protejeaza de imbolnaviri.

Iaurt degresat. Iaurtul intareste sistemul imunitar si sistemul osos. Atunci cand cumperi iaurt, ai grija sa alegi produsele care au specificat pe eticheta "culturi vii active". Bacteriile benefice din iaurt intaresc sistemul imunitar, previn imbolnavirile si stimuleaza sistemul digestiv.

Usturoi. Usturoiul este bogat in antioxidanti care lupta impotriva bolilor si intaresc sistemul imunitar. Este dusmanul principal al bacterii Helicobacter pylori, o bacterie asociata cu ulcerul si cancerul de stomac.

Spanac. Spanacul este un aliment extrem de bogat in nutrienti. Contine cantitati mari de acid folic, care ajuta organismul la producerea de celulele noi. In plus, ajuta si la repararea ADN-ului. De asemenea, spanacul este bogat in fibre, antioxidanti, vitamina C si fier.

Ceai. Atat ceaiul verde cat si ceaiul negru sunt bogate in antioxidanti care lupta impotriva bolilor. Ajuta la eliminarea radicalilor liberi si la intarirea sistemului imunitar.

Cartofi dulci. Ca si morcovii, cartofii dulci sunt bogati in betacaroten, un antioxidant puternic, care protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Sunt bogati si in vitamina A, care incetineste procesul de imbatanire a celulelor si reduce riscul de cancer.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare