Dieta si nutritie

#piele #eruptie #iritatie

Alimente de evitat cand ai rozaceea

Rozaceea este o forma de cuperoza aflata la nivelul pielii si se manifesta prin inrosire si pustule mici si rosii pe nas, obraji, frunte si barbie. Acestea apar in general  la femei, in special la cele care se afla la menopauza , dar nici barbatii nu sunt scutiti in totalitate de aceasta problema.


Din pacate, alimentatia poate agrava aceasta afectiune, motiv pentru care este recomandat sa ai foarte mare grija la ce consumi.


Iata o lista cu alimentele pe care ar fi bine sa le eviti atunci cand suferi de rozaceea


Mancaruri picante


Sosurile picante, alimentele care contin boia iute, piper sau alte condimente picante pot inrautati vizibil si simtitor problema rozaceei. Evitarea acestor mancaruri te vor scuti cu siguranta de multe neplaceri.


Citrice


Chiar daca in general citricele si sucurile naturale de citrice sunt foarte bune pentru sanatate si pentru piele datorita continutului de antioxidanti, acidul continut de acestea poate stimula aparitia petelor rosii la nivelul pielii.


Ciocolata


Foarte multe persoane care sufera de rozaceea s-au plans ca in urma consumului de ciocolata s-au confruntat cu adevarate eruptii de roseata la nivelul pielii. Explicatia este ca cantitatea de cacao poate duce la dilatarea vaselor de sange, lucru care la nivelul tenului creeaza pete rosii foarte vizibile.


Bauturile calde


Ceaiu, cafeaua, vinul fiert si alte bauturi fierbinti provoaca dilatarea vasculara, fapt care poate produce o criza de rozaceea.  In cazul persoanelor care sufera de aceasta afectiune se recomanda bauturile servite reci sau la temperatura camerei.


Aspartamul


Aspartamul este un ingredient utilizat in produsele light, care nu contin zahar, insa pe langa efectele cancerigene pe care le are acest produs, s-a descoperit ca el cauzeaza aparitia petelor rosii pe fata. Mai mult decat atat, peste 30% dintre pacientii  care sufera de rozaceea, au avut ca punct declansator al afectiunii consumul in exces al unor produse cu un continut ridicat de aspartam .



Alte alimente care declanseaza rozaceea:

  • Sosul de soia
  • Produsele cu un continut mare de zahar
  • Vanilia.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare