Dieta si nutritie

# calorii alimente #legume #calorii #calorii negative

Alimente cu calorii negative

Telina, rosiile, morcovii, broccoli, zmeura, piersicile sau castravetii sunt doar cateva dintre alimentele cu calorii negative pe care le poti consuma pentru a slabi.

Pentru a sti cum actioneaza alimentele cu calorii negative trebuie sa stii ca de fapt niciun aliment nu contine calorii negative. Tot ce mancam contine calorii, mai multe sau mai putine. Apa este singurul aliment care nu contine calorii.

Anumite fructe si legume contin insa cantitati mici de calorii, dar pentru care organismul are nevoie de mai multa energie pentru a le digera. Astfel, calorii consumate pentru digestie sunt mai mari decat caloriile pe care le contine anumite alimente.

Iata cateva astfel de alimente pe care le poti consuma oricand si in orice cantitati fara frica ca se vor depune:

Telina

O tija de telina are doar 3 calorii. In schimb, telina este bogata in vitaminele A, B1, B2, B6 si C, fier, fosfor, potasu, acid folic, calciu, magneziu, sodiu si amino acizi esentiali. Este extrem de benefica pentru micsorarea tensiunii arteriale.

Rosii

O singura felie de rosie contine 1 calorie . Rosiile sunt insa extrem de benefice pentru organismul uman. Contin cantitati importante de antioxidanti, licopen, care previne efectele nocive ale radicalilor liberi, imbatranirea prematura si protejeaza de numroase tipuri de cancer.

Rosiile reduc si colesterolul, protejeaza impotriva infectiilor si diabetului si imbunatateste vederea.

Morcovi

Un morcov contine mai putin de 30 de calorii. Morcovii reduc colesterolul, previn atacurile de inima, protejeaza de anumite tipuri de cancer si imbunatatesc vederea. Sunt benefici si pentru prevenirea diabetului, prin reglarea nivelului de zahar din sange . Morcovii sunt bogati in fibre, antioxidanti, vitaminele A, C, K si potasiu.

Broccoli

Un buchet mare de broccoli contine 50 de calori. Broccoli este insa o sursa importanta de vitamine A, C, E, K, acid folic, fier, calciu, potasiu, magneziu si fosfor. Este bogat in antioxidanti si clorofila. Previne cancerul, imbunatateste vederea, intareste sistemul osos si mareste nivelul de fier.

Ridichi

O ridichie contine o singura calorie. Ridichiile sunt bogate in fibre, vitamina C, B6, K, acid folic, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si mangan. Sunt benefice in tratarea afectiunilor urinare, ajuta in regimurile de slabire, previn cancerul si afectiunile renale.

Zmeura

O zmeura contine o calorie. Zmeura este bogata in vitamina C, antioxidanti si fibre. Previne cancerul, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase si sunt potrivite pentru curele de slabire.

Piersici

O piersica mare contine 40 de calorii. Piersicile sunt bogate in vitaminele A, B, C, calciu, fier, fosfor, potasiu si fibre. Sunt benefice pentru persoanele care sufera de anemie, astm, bronsita, constripatie, gastrita sau hipertensiune.

Alte alimente cu calorii negative

Alte alimente cu calorii negative pe care le poti consuma in special atunci cand vrei sa slabesti sunt sparanghelul, varza, mancarinele, fasolea verde, castravetele, ardeii iuti, ananasul si spanacul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare