Dieta si nutritie

#somn #alimente sanatoase #oboseala #dormit

Alimente care te fac sa adormi mai usor

Stresul, programul incarcat si tehnologia tot mai avansata care ne acapareaza vietile pot cauza probleme severe de somn. Astfel, tot mai multe persoane apeleaza la somnifere si alte medicamente care sa ii ajuta sa doarma mai bine. Exista insa cateva alimente care favorizeaza un somn odihnitor. Afla care sunt acestea.

Specialistii sunt de parere ca intre carbohidrati si eliberarea de serotonina, un hormon al starii de vine, exista o stransa legatura. Astfel, inainte cu o ora de culcare ia o mica gustare formata din carbohidrati benefici si proteine. In acest fel vei stimula nivelul de serotonina.

Iata mai jos cateva alimente care te vor ajuta sa adormi mai repede:

Fulgi de ovaz. Fulgii de ovaz sunt ideali pentru micul dejun, insa daca ai probleme cu somnul, ii poti consuma si seara, cu lapte cald. Cerealele din fulgii de ovaz stimuleaza productia de insulina si maresc nivelul de zahar din sange, ceea ce duce la o stare de somnolenta. De asemenea, fulgii de ovaz sunt bogati in melatonina, care relaxeaza organismul si te ajuta sa adormi.

Migdale. Inainte de culcare consuma un pumn de migdale si vei avea parte de un somn odihnitor si profund. Migdalele contin triptofan si magneziu, care impreuna ajuta la reducerea functiilor musculare si nervoase si controleaza ritmul cardiac.

Miere. Mierea contine glucoza, care inhiba productia de orexina, un chimical are stimuleaza starea de alerta. Ai grija insa sa nu exagerezi cu mierea. O singura lingurita de miere inainte de culcare este suficienta.

Cirese. Cea mai buna modalitate de a avea un somn odihnitor este sa maresti consumul de alimente bogate in melatonina. Ciresele, alaturi de nuci si fulgi de ovaz, sunt o sursa naturala de melatonina si atunci cand sunt consumate regulat regleaza ciclul somnului.

Ceai de plante. Ceaiul are o seri de proprietati benefice pentru somn si relaxare. Inainte de culcare, incearca ceai de musetel, pasiflora sau lamaie.

Banane. Magneziul si potasiul din banane ajuta la relaxarea muschilor si nervilor. Vitamina B6 din banane ajuta si la transformarea triptofanului in serotoninca, ceea ce stimuleaza si mai mult starea de relaxare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare