Dieta si nutritie

#lactate #tigara #alimentatie #fumat

Alimente care te ajuta sa renunti la fumat

Renuntarea la fumat necesita multa ambitie, determinare si angajament, dar si un plan bine pus la punct. Pe langa toate acestea,  ai la indemana cateva alimente care, consumate in mod corect, te vor ajuta sa renunti mult mai usor la acest obicei atat de nociv si costisitor.


Produse lactate


Oamenii de stiinta au facut o cercetare din care a rezultata ca fumatorii care beau un pahar cu lapte inainte de a fuma se plang de faptul ca tigarile au un gust amar si neplacut dupa acest aliment. De asemenea, o alta metoda la care au recurs cercetatorii a fost uscarea si fumarea unei tigari care a fost inmuata in prealabil in lapte – gustul va fi la fel de neplacut. Astfel, data viitoare cand vei dori sa iti aprinzi o tigara, iti vei aminti ce gust oribil a avut ultima si te vei gandi de doua ori inainte de a fuma.


Legume


Telina, morcovii, dovleceii, castravetii si vinetele actioneaza in acelasi mod ca si laptele – dupa consumarea acestor legume, fumul de tigara are un gust oribil, greu de suportat. In extrema cealalta se afla legumele dulci cum ar fi mazarea si porumbul, ceea ce inseamna ca trebuie sa eviti sa le consumi atunci cand incerci sa te lasi de fumat pentru ca ele vor imbunatati si gustul tutunului.


Suc de portocale


Fumatul este un obicei care iti fura din dozele de vitamina C si umple golul lasat de acestea cu nicotina, slabindu-ti sistemul imunitar. Pentru a impiedica organismul sa simta lipsa de nicotina, incearca sa consumi cat mai multe citrice si fructe care contin vitamina C pentru a umple golurile respective.


Sare


S-a demnonstrat ca  gustul sarat inhiba nevoia de a fuma, iar medicii sunt de parere ca in cazul in care nu suferi de afectiuni cardiace si nu esti intr-un regim in care sarea iti este interzisa, poti presara putina pe podul palmei si sa o consumi exact inainte de a-ti aprinde  o tigara. Gustul  sarat ucide placerea de a fuma.


Guma de mestecat


Guma de mestecat fara zahar este o modalitate buna de a-ti rari fumatul deoarece creierul va asociat mestecatul gumei cu mancatul si va impiedica nevoia de a fuma. Totusi, ai grija la efectele adverse ale gumei de mestecat deoarece acest produs actioneaza ca un laxativ.


Elimina din alimentatie alcoolul, cafeaua si carnea rosie deoarece ele accentueaza nevoia de a fuma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare