Dieta si nutritie

#sanatate #pofta de mancare #alimente sanatoase #dieta si nutritie #alimente slabit

Alimente care reduc pofta de mancare

Iti doresti sa slabesti si sa fii in forma, insa poftele tale alimentare iti saboteaza planurile? Incearca sa consumi alimente satioase, care sa iti ofere energie pentru intreaga zi si care sa te impiedice sa mananci toata ziua. Salate, supele, ceaiul verde sau merele sunt ideale pentru suprimarea poftei alimentare.

Iata ce poti consuma:


Migdale. Migdalele reprezinta o sursa importanta de antioxidanti, vitamina E si magneziu. Sunt extrem de satioase, fiind astfel ideale pentru persoanele care isi doresc sa slabeasca. Consuma zilnic 30 de grame de migdale.

Cafea. O cantitate moderata de cafea stimuleaza metabolismul si reduce pofta de mancare. Cofeina si antioxidantii din boabele de cafea au un efect benefic asupra organismului si reduc si pofta de mancare. Este insa indicat sa limitezi cantitatile de zahar sau frisca. Consuma cafea simpla, 1 - 2 cesti pe zi.

Avocado. Avocado este un aliment bogat in grasimi mononesaturate benefice pentru inima. De asemenea, ajuta si la reducerea poftei de mancare atunci cand este consumat cu moderatie. Grasimile din acest fruct trimit creierului semnalul ca stomacul este plin.

Mere. Merele de toate sortimentele ajuta la reducerea poftei de mancare. Sunt bogate in fibre solubile precum pectina, care contribuie la senzatia de satietate. Merele ajuta si la reglarea nivelului de glucoza din sange si stimuleaza nivelul de energie. De asemenea, merele necesita mult timp de mestecare, ceea ce incetineste digestia iar organismul se va satura mult mai repede.

Oua. Ouale consumate la micul dejun sunt foarte satioase si ofera energie pentru intreaga dimineata. Contin nutrienti importanti pentru organism si sunt ideale pentru cei care tin dieta.

Supa de legume. O supa calda de legume este foarte satioasa si potoleste intant foamea. Contine multe vitamine si minerale si contribuie la necesarul zilnic de lichide. Supa de legume este ideala la cina, dupa o zi obositoare la serviciu.

Ciocolata neagra. Iubesti ciocolata insa nu iti poti controla poftele? Incearca sa savurezi o bucata de ciocolata neagra cu cel putin 70% cacao. Ciocolata neagra contine antioxidanti puternici, care protejeaza organismul. Ajuta si la reducerea poftei de mancare, deoarece gustul amarui semnaleazza ca organismul este satul. Acidul steric din ciocolata neagra ajuta si la incetinirea metabolismului.

Tofu. Bogata in proteine pure, branza tofu este ideala pentru vegetarieni, dar si pentru perosanele care isi doresc sa slabeasca. Branza tofu contine si enzime care reduc pofta de mancare. Tofu poate fi consumata ca atare, in salate.

Ceai verde. Daca nu esti consumator de cafea, insa ai nevoie de o bautura energizanta, incearca ceaiul verde. Acest ceai suprima apetitul alimentar, ajuta la eliminarea kilogramelor in plus si impiedica metabolizarea glucozei in celule grase. Reduce nivelul de zahar din sange si controleaza insulina.

Salata. Salatele ajuta la reducerea poftei de mancare datorita cantitatilor mari de fibre pe care le contin. Amestcul de legume si salate este ideal pentru organism, in special in sezonul cald. Contin si cantitati importante de apa, ceea ce ajuta la hidratarea organismului si la senzatia de satietate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare