Dieta si nutritie

#alimente #dieta de slabit #dieta

Alimente care nu ingrasa

Lupta cu kilogramele in plus este de cele mai multe ori foarte dificila mai ales pentru ca greutatea in exces nu dispare ca prin minune dupa o zi de regim. Trebuie sa mananci cu limita, iar alimentele introduse in dieta sa contina cat mai putine calorii si grasimi.


Pentru a ajunge mai usor la greutatea dorita, ti-am pregatit o lista cu produse care nu ingrasa. Astfel, vei putea adauga in frigider doar astfel de produse, iar daca vei fi tentata sa le mananci, nu va fi niciun fel de problema.


Fructe si legume


Daca vei manca fructe si legume crude, coapte sau fierte, vei putea sta linistita pentru ca acestea nu contin grasimi si nici nu au un numar mare de calorii. Mai mult decat atat, este chiar recomandat intr-o dieta de slabit sa mananci fructe si legume pentru aportul lor crescut in apa si pentru faptul ca grabesc eliminarea toxinelor si a grasimilor din corp.


Supe


Taie in bucati o bucata de piept de pui, un morcov, un cartof, un ardei gras si o rosie, fierbe-le cu niste condimente si bucura-te de o supa sanatoasa, satioasa si cel mai important care nu ingrasa. Evita sa adaugi taitei sau multa sare pentru ca aceste doua ingrediente nu fac casa buna cu dietele de slabit.


Lactate dietetice


Chiar daca se spune despre lapte ca ingrasa, nu uita totusi ca lactatele sunt o sursa puternica de calciu, iar organismul tau are in permanenta nevoie de acest mineral . Din fericire, laptele, smantana sau iaurtul se gasesc si in variante cu foarte putine grasimi, asa ca le poti consuma cu incredere pe acestea.


Cereale integrale


Majoritatea producatorilor de cereale au incercat sa multumeasca pe toata lumea, asa ca au scos pe piata si produse speciale pentru mentinerea siluetei. Asadar, consuma la micul dejun cereale sau batoane cu un numar foarte mic de calorii, iar cura ta de slabire nu va fi compromisa.


Orez


O portie de 100 de grame de orez contine aproximativ 130 kcalorii, ceea ce inseamna destul de putin, in conditiile in care o astfel de portie este destul de satioasa. Mai mult decat atat, orezul nu contine grasimi, de aceea este foarte sanatos si recomandat in dietele de slabit. Pentru un plus de gust il poti fierbe in zeama ramasa de la fierberea unui piept de pui si nu uita sa folosesti diverse condimente in defavoarea sarii.


Peste


Pestele proaspat, preparat la gratar, eventual cu cateva picaturi de zeama de lamaie, este un aliat desavarsit al dietei tale. Iata cativa dintre cei mai buni pesti pentru mentinerea siluetei, in ceea ce priveste numarul de calorii si grasimile continute: cod, ton, pastrav . De asemenea, fructele de mare au foarte putine calorii, asa ca sunt ideale in lupta cu kilogramele in plus.

Sursa foto : allwamanstalk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului