Dieta si nutritie

#celulita #tratament spa #alimentatie #telina #patrunjel

Alimente care lupta impotriva celulitei

Celulita este probabil una dintre cele mai frustrante probleme pe care le poate avea o femeie. Celulita creaza complexe, iar tratamentele existente pe piata sunt pe cat de scumpe pe atat de putin  eficiente. Solutia salvatoare vine chiar din alimentatie – exista cateva produse care au rolul de a anihila celulita, daca se tine un regim alimentar potrivit, celulita va fi o problema de domeniul trecutului.


Telina


Telina este o leguma bogata in hormoni vegetali si uleiuri esentiale care activeaza arderea grasimilor si astfel a celulite.  Aceasta are de asemenea efect diuretic, digestiv si laxativ , iar in acelasi timp reduce pofta de mancare si absoarbe o parte din grasimi inainte ca acestea sa se depuna pe fund, coapse abdomen.


Ceapa


Ceapa are rolul de a scadea glicemia si favorizeaza arderea grasimilor, asa ca ar fi bine sa o consumi ori de care ori ai ocazia. Daca iti faci probleme pentru mirosul pe care il lasa, il poti masca pe acesta cu ajutorul unor frunze de patrunjel sau a unor mestecate.


Praz


Prazul combate din organism si stimuleaza eliminarea toxinelor. Incearca sa consumi praz cat mai mult posibil, proaspat sau gatit. Cu siguranta rezultatele vor incepe sa se vada dupa o cura de o saptamana.


Vinete


Vinetele blocheaza absorbtia lipidelor in sange si au foarte putine calorii. Acestea pot fi consumate sub forma de salata cu ceapa (fara maioneza), putina sare si ulei de masline extravirgin . Incearca sa introduci vinetele in meniul tau cat mai des posibil.


Patrunjel


Patrunjelul diminueaza cantitatea grasimilor care incearca sa se depuna, are proprietati detoxifiante, purificatoare si modereaza apetitul. Consuma-l proaspat in fiecare zi si adauga-l la mancarurile tale preferate. De asemenea, o o cura cu fiertura de patrunjel, poate ajuta pe oricine sa scape de kilogramele in plus. Astfel, un kilogram de patrunjel fiert in doi litri de apa poate fi secretul siluetei ideale, daca sucul este baut cate o lingura, din ora in ora.


Piper


Piperul, indiferent de culoarea sa, are proprietati diuretice, anti-infectionase si detoxifiante. Acesta grabeste eliminarea grasimilor din organism  si impiedica depunerea acestora. Utilizeaza-l in orice mancare, mai ales daca iti plac alimentele picante, insa evita-l daca ai probleme cu stomacul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare