Dieta si nutritie

#alimente sanatoase #piele frumoasa #piele #dieta sanatoasa #legume verzi #lactate fara grasime

Alimente care iti fac pielea sa radieze de sanatate

Dieta sanatoasa inseamna o piele frumoasa. Cremele si mastile cosmetice nu sunt suficiente pentru a mentine frumusetea pielii tale. Totul pleaca din interior, iar pielea ta are aspectul pe care tu il decizi, in functie de alimentele pe care le consumi.

Afla care sunt cele mai bune alimente pentru pielea ta:

 

Legume verzi si portocalii


Potrivit expertilor, vitamina A este unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru sanatatea pielii . Organismul uman transforma beta-carotenul in vitamina A si o transporta pe aceasta catre celulele pielii pentru a o mentine mai tanara si mai elastica. Varza creata, spanacul, broccoli-ul, morcovii, dovlecii, cartofii dulci, caisele, portocalele si mango sunt doar cateva dintre alimentele benefice in acest sens.
 

lactate fara grasime


Lactatele au aproximativ acelasi efect ca si legumele si fructele verzi. Lactatele sunt cea mai buna varianta pentru persoanele care sufera de diabet si nu au voie sa consume anumite fructe.

In plus, iartul contine probiotice care ajuta organismul sa aiba o digestie mai buna - nu uita ca problemele de indigestie (in special constipatia) sunt vinovate de aspectul neplacut al pielii, de aparitia cosurilor si a ridurilor. Explicatia este ca in momentul in care o persoana este constipata, in corpul sau sunt eliberate o serie de toxine.
 

Fructele colorate


Prunele, ciresele, fructele de padure si strugurii negrii sunt doar cateva dintre fructele care contin cantitati mari de antioxidanti si care ajuta pielea sa lupte impotriva imbatranirii premature. De asemenea, fructele bogate in vitamina C sunt esentiale pentru ca acestea stimuleaza productia de colagen.
 

Acizi grasi


Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 sunt cunoscuti pentru puterea lor de a lupta impotriva inflamatiilor si de a mentine celulele sanatoase. Somonul, nucile si uleiurile de masline sunt alimente esentiale pentru o piele frumoasa si hidratata de la interior catre exterior.
 

Cereale integrale


Cerealele integrale contin seleniu, un mineral important pentru pielea ta, conform studiilor realizate de-a lungul timpului. Seleniul protejeaza pielea de daunele razelor solare. Din acest motiv, medicii recomanda un consum ridicat de seleniu in perioada de vara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare