Dieta si nutritie

#atac de cord #boli cardiovasculare #bauturi carbogazoase #boli de inima #produse de patiserie

Alimente care favorizeaza atacul de cord

Atacurile de inima sunt unele dintre cele mai periculoase probleme de sanatate, care apar in general fara niciun avertisment. Atacurile de inima afecteaza anual sute de mii de persoane si este si una dintre cele mai comune cauze de deces din lume.

Pe langa alti factori, alimentatia este unul dintre cei mai importanti, care isi pun amprenta asupra sanatatii noastre. Alimentele nesatoase si un stil de viata haotic pot favoriza atacurile de inima.

Iata ce alimente trebuie sa eviti:
 

Produse de patiserie


Briosele, gogosile si alte produse de patiserie sunt extrem de bogate in grasimi trans. Aceste grasimi sunt uleiuri hidrogentate si sunt intens folosite de patiserii deoarece raman solide la temperatura incaperii, astfel ca aceste produse nu necesita congelare.

Grasimile trans se gasesc si in alte produse de consum, precum biscuitii, chips-urile de cartofi, sosuri pentru salate, alimente congelate, popcorn, creme pentru prajituri sau frisca. Sunt folosite si la prepararea margarinei.

Grasimile trans sunt periculoase pentru arterele sangvine si favorizeaza formarea de cheaguri de sange. Maresc nivelul de colesterol din sange, provoaca inflamatii si cresc riscul de diabet, afectiuni cardiovasculare , infarct si atacuri de inima.

Pentru a evita aceste probleme de sanatate este indicat sa eviti consumul de astfel de produse. Evita si produsele de fast food si citeste cu atentie etichetele produselor pe care le cumperi. Daca ai pofta de ceva dulce, prepara acasa propriile briose sau placinte.
 

Carne procesata si afumata


Produsele din carne procesata si afumata sunt extrem de riscante pentru organismul uman. Prin procesare, carnea sufera numeroase modificari. Contine cantitati mari de sare si alte substante care ajuta la conservare.

Nitratul de sodiu afecteaza vasele de sange, ducand la intarirea si ingustarea acestora, ceea ce favorizeaza atacurile de inima. Aceste produse din carne cresc si riscul de diabet, cancer si leucemie.

Incearca sa consumi cat mai putine astfel de produse. Prepara acasa sandwich-urile pentru serviciu sau scoala si evita-le pe cele din comert.
 

Bauturi carbogazoase dietetice


Chiar daca sunt o solutie la indemana pentru persoanele care vor sa slabeasca, bauturile carbogazoase dietetice sunt extrem de periculoase deoarece contin cantitati mari de indulcitori artificiali. Persoanele care consuma in mod regulat astfel de bauturi sunt de doua ori mai predispusi la atacurile de inima si afectiunile cardiovasculare.

Incearca sa inlocuiesti aceste bauturi cu apa plata, sucuri naturale de fructe, ceaiuri din plante sau limonada.
 

Carne rosie


Persoanele care consuma cantitati mari de carne rosie sunt mai expuse riscului de atac de inima. Carnea rose este bogata in grasimi care favorizeaza formarea de cheaguri de sange. Tot carnea rosie este bogata si in hemoglobina care duce la ingrosarea sangelui.

Inlocuieste carne rosie din alimentatie cu carne de pui sau peste. Consuma si alte surse de proteine, precum fasole, legume, nuci sau lactate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare