Dieta si nutritie

#mihaela bilic #anemie #mihaela bilic legume

Ai anemie? Cum poti scapa de aceasta. Sfatul nutritionistului Mihaela Bilic

Anemia este o afectiune comuna, de care o mare parte din populatie sufera. Anemia este, de fapt, o lipsa de fier din organism. Anemia se combate prin alimentatie, dar si prin suplimente de fier.

 

Nutritionistul Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care sunt indicate in cazul persoanelor cu anemie, dar si cum trebuie gatite.

“Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocanita…gatita inabusit. Metoda de gatit are impact pozitiv asupra continutului de fier din alimente:
✅Gatitul in mediu acid (pe baza de sos de rosii) si folosirea de otet in salate cresc utilizarea fierului din mancare; vitamina C din fructe si legume tripleaza cantitatea de fier absorbita din alimente.


✅Prepararea alimentelor in vase din fonta sau fier imbogateste substantial continutul de fier al produsului final: 100g sos de spaghete gatit in cratita de inox contine 1 mg fier, in timp ce gatitul in cratita din fonta ii adauga inca 10 mg fier.
Fierul nu este distrus de caldura, deci carnea preparata in singe este la fel de bogata in fier ca si cea bine gatita. Conteaza ce bucata de carne alegem, cu cat este mai rosie si mai inchisa la culoare, cu atat are mai mult fier. Pulpele de pui, de exemplu, au de 4 ori mai mult fier decat pieptul!”, sustine nutritionistul Mihaela Bilic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului