Dieta si nutritie

#suplimente alimentare #spirulina #cura de slabire #adjuvante cura de slabire #eliminarea kilogramelor in plus

Adjuvante pentru cura de slabire

Daca observi ca pantalonii incep sa te stranga sau bluzele sunt din ce in ce mai mulate pe stomac, sunt sanse mari sa fi acumulat cateva kilograme in plus. 1 - 3 kilograme acumulate in anumite perioade ale anului, precum sarbatorile de iarna, sunt normale pentru majoritatea persoanelor, trebuie insa sa te ingrijorezi atunci cand te ingrasi cu mai mult de 5 kilograme intr-un timp foarte scurt.

Cauzele kilogramelor in plus sunt numeroase, de la sedentarism si dieta dezechilibrata si nesatoasa, pana la diverse afectiuni fizice si psihice. Astfel, atunci cand vrei sa slabesti, este indicat sa tratezi intai cauzele care au dus la acumularea de kilograme nedorite, inainte de a incepe cure de slabire drastice.
 

Beneficiile adjuvantelor de slabit


Pe langa schimbarea dietei si a stilului de viata, multe persoane care isi doresc sa slabesca apeleaza la suplimentele naturiste care stimuleaza metabolismul si inhiba poftele alimentare. Pe piata exista numeroase astfel de produse pe baza de plante, care reduc kilogramele in plus si care sunt benefice in dietele de slabit.

Pe langa eliminarea kilogramelor in plus, aceste suplimente stimuleaza arderea grasimilor si imbunatatesc starea psihica. Inainte de a lua astfel de suplimente, este important sa discuti cu medicul, pentru a evita variatiile de greutate. Este de asemenea indicat sa achizitionezi produse de calitate si sa iei si vitamine din complexul B, pentru a stimula energia.
 

Suplimente alimentare pentru curele de slabire


Chitosan. Acest supliment alimentar este produs din chitina, o substanta care se regaseste in scheletul de crabi, creveti si alte fructe de mare cu carapace. Chitosanul nu poate fi digerat, astfel ca el trece prin tractul intestinal fara a adauga calorii in plus. Substantele chimice din Chitosan elimina grasimile, care nu mai sunt absorbite de organism.

Crom. Cromul stimuleaza efectele insulinei si ajuta astfel la metabolizarea carbohidratilor. Este de mare ajutor in curele de slabire, inhiba poftele alimentare, in special pofta de dulciuri, si ajuta la arderea rapida a grasimilor.

Aloe Vera. Cunoscuta pentru proprietatile sale curative, aloe vera este folosita in special pentru tratarea ranilor. Produsele orale pe baza de aloe vera sunt insa benefice si in curele de slabire. Aceasta planta actioneaza asupra intestinelor si stimuleaza metabolizarea alimentelor.

Guarana . Realizata din semintele unei plante originare din Brazilia, guarana accelereaza activitatea creierului si este folosita si in curele de slabire, datorita proprietatilor sale stimulante si diuretice.

Ceai verde. Ceaiul verde este unul dintre suplimentele alimentare cele mai eficiente in combatarea kilogramelor in plus. Accelereaza metabolismul si arderea de grasimi, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor. De asemenea, ceaiul verde mareste caldura din corp, ajuta la controlarea apetitului alimentare si creste nivelul de energie.

Spirulina. Suplimentele alimentare pe baza de spirulina contin o combinatie de substante esentiale pentru organismul uman. Spirulina este bogata in proteine, fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor, seleniu si numeroase vitamine. In curele de slabire, spirulina se administreaza cu jumatate de ora inainte de masa, reducand astfel pofta de mancare.
 

Precautii!

  • mergi la medic daca observi reactii adverse;
  • nu lua suplimente daca esti insarcianta sau alaptezi;
  • nu lua suplimentele in cantitati mari;
  • nu lua suplimente daca suferi de diverse afectiuni cronice, precum hipertensiune.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare