Dieta si nutritie

#regim #sex #alimentatie # vegani #libido

Adeptii regimului vegan fac sex mai bun! Afla cum ii ajuta alimentatia in pat

Virilitatea a fost asociata de-a lungul timpului cu placerea barbatilor de a consuma carne. Oamenii de stiinta au insa cu totul alta parere: din punct de vedere medical, adeptii regimului vegan, bazat exclusiv pe consumul de vegetale, fac sex mai bun. Alimentatia vegetarienilor poate fi chiar si o cura pentru impotenta, cred specialistii in nutritie.

Studiile dedicate sanatatii sexuale in raport cu nutritia au descoperit ca anumite alimente determina reactii chimice in organism ce influenteaza libidoul barbatilor si al femeilor deopotriva. Zincul si complexul de vitamine B cresc apetitul sexual, daca provin din produse precum alune, busuioc, sparanghel, muguri de pin, telina, banane sau avocado. Prin urmare, adeptii regimului vegan fac sex mai bun, ca efect al alimentatiei lor sanatoase.

De ce regimul vegan face minuni in pat?

Argumentele cercetatorilor in privinta regimului vegan si impactul sau pozitiv asupra vietii sexuale se invart in jurul unei singure ipoteze: daca mancarea nesanatoasa conduce la boli cardiovasculare, atunci un regim care imbunatateste circulatia sanguina (regimul vegan) va functiona ca un tratament pentru eventuale disfunctii sexuale pe fondul unor cauze fiziologice.

"Activitatea sexuala este o problema majora pentru barbatii si femeile cu boli de inima", sustine un profesor al Facultatii de Medicina din Houston. Prin urmare, eliminarea din dieta a elementelor nocive pentru sistemul cardiovascular (carne grasa, grasimi saturate, zaharuri) atrage totodata si o functionalitate sexuala superioara.

Vegetarienii ne mai ofera un motiv care atesta beneficiile regimului vegan in pat: cei care urmeaza o dieta vegetariana au fluide corporale cu gust mai "dulce", fara miros intepator. Nu este de neglijat nici argumentul unei forme fizice mai atragatoare, fara exces ponderal si probleme ale pielii.

 

Alimente care cresc libidoul

Cercetatorii spun ca nu este necesara adoptarea propriu-zisa a regimului vegan. Un consum frecvent al anumitor alimente, dar si evitarea mancarurilor grase pot insemna o viata sexuala mai buna:

  • fulgi de ovaz: bogati in L-arginina, aminoacid care previne rigiditatea vaselor de sange (erectie puternica, excitabilitate crescuta);
  • legume cu frunze verzi: bogate in magneziu si acid folic (previn ateroscleroza);
  • citrice: barbatii care consuma minimum 200 g de vitamina C in fiecare zi isi imbunatatesc calitatea spermei;

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare