Dieta si nutritie

#hidratare #ceai #apa #fructe

Adauga savoare apei si mentine-te hidratat

Foarte multe persoane se confrunta cu imposibilitatea de a consuma necesarul de 2 litri de apa pe zi din cauza faptului ca nu sunt obisnuite cu o cantitate atat de mare sau pur si simplu pentru ca apa nu are un gust care sa te faca sa o consumi cu pofta. In acest sens, poti opta pentru cateva trucuri prin care sa poti da gust si savoare apei consumate, astfel incat sa o bei cu pofta si in cantitati suficiente.
 

Un pliculet de ceai


In magazinele naturiste se gasesc tot felul de ceaiuri aromate care sa imbunatateasca semnificativ gustul apei tale. In functie de preferinte, poti achizitiona ceaiuri cu arome de scortisoara, ginseng, capsuni, cirese, portocale, merisor etc. Totusi, pentru ca exista riscul sa te saturi rapid de o singura aroma, este recomandat sa cumperi mai multe sortimente pe care sa le consumi o data la cateva zile.

De asemenea, incearca sa eviti zaharul alb rafinat si opteaza pentru mere sau o cantitate mica de zahar brun, eventual bio. Astfel,cu siguranta vei bea lichide cu mai multa pofta, iar in plus te vei alimenta si cu cateva vitamine.
 

Suc proaspat de fructe


Stoarce 3 portocale, 3 lamai sau 3 grapefruit -uri si amesteca zeama cu 2 litri de apa. Incearca sa consumi sucul de-a lungul intregii zile. Si in acest caz este recomandat sa variezi fructele pentru ca exista riscul sa te saturi de un singur gust.

Nu uita ca in acest fel, pe langa hidratare, organismul tau se va bucura de o serie de vitamine, dar si de o detoxifiere bine-meritata.
 

Sirop natural de fructe


Tot in magazinele naturiste se gasesc de ceva vreme siropuri naturale de catina, visine, mure, afine, menta etc. Doua linguri de sirop sunt suficiente pentru a da un gust minunat unui pahar cu 300 ml de apa. Din pacate insa, unele dintre aceste siropuri contin o cantitate cam mare de zahar, insa este bine sa stii ca daca ai rabdarea necesara, iti poti prepara singur aceste siropuri, dupa cum urmeaza:
 

  • un kilogram de fructe;
  • 10 linguri de zahar (sau chiar mai putin).


Fructele se spala in 2-3 ape, apoi se zdrobesc cat se poate de bine (cel mai simplu e sa folosesti storcatorul de fructe) si se strecoara apoi cu ajutorul unui tifon. Sucul obtinut se amesteca la rece cu cele zece linguri de zahar. Va fi mai acrisor, intr-adevar, insa mult mai sanatos.

De asemenea, pentru ca fructele nu sunt fierte, ele isi pastreaza toti nutrientii, asa ca nimic nu se pierde. Pentru a-i prelungi termenul de valabilitate, pastreaza siropul la frigider, dar nu inainte de a-i adauga doua aspirine faramate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului