Dieta si nutritie

#cafea #bauturi energizante #dieta si nutritie #alternative cafea

9 alternative ingenioase pentru cafea: bauturi energizante naturale care te ajuta si la slabit

Ceaiul licoros sau verde ori smoothie-urile pe baza de nuci sunt doar doua dintre bauturile care pot inlocui cu succes cafeaua noastra de zi cu zi.

Multi dintre noi bem mai multa cafea decat este recomandat zilnic, iar unele persoane chiar ar trebui sa o excluda in totalitate din regimul alimentar de zi cu zi. Totusi, avem nevoie de "avantul" pe care ni-l ofere aceasta bautura cu cofeina, multi dintre noi neputandu-se lipsi de cafea de dimineata. Exista, insa, alternative sanatoase la cafea!

Ceai verde

Ceaiul verde contine teina, substanta care actioneaza similar cofeinei din cafea, dar care nu are repercusiuni asupra sanatatii, fiind recomandat persoanelor care au tensiunea arteriala ridicata sau probleme hepatice. O cana de ceai verde natural este revigorant. Mai mult, contine antioxidanti puternici denumiti catecine care ajuta organismul uman sa lupte impotriva a numeroase afectiuni. Totodata, ceaiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale de detoxifiere si pentru capacitatea sa de stimulare a metabolismului, fiind recomandat in regimurile alimentare de slabit. Totusi, cei care opteaza pentru ceai verde in loc de cafea ar trebui sa se asigure ca produsul folosit este natural si nu contrafacut.

Smoothie-urile pe baza de nuci

Aceste bauturi pur si simplu delicioase sunt bogate in proteine si fibre, stavilesc pofta de mancare si energizeaza corpul la fel cu o face cafeaua. Smoothie-urile sunt pe baza de lapte la care puteti adauga o multime de feluri de nuci, alune de padure, migdale, seminte de tot soiul.

Suc din iarba de grau

Desi nu ne imaginam graul sau iarba de grau a fi un produs alimentar folosit ca bautura, sucul din iarba de grau exista in Romania si poate reprezenta un inlocuitor excelent al cafelei. Sucul din iarba de grau contine pana la 70% clorofila, care este un important creator de sange. Clorofila ajuta la eliminarea resturilor toxice de medicamente din organism, neutralizeaza toxinele din corp, purifica ficatul si contribuie la reglarea glicemiei, fiind un produs exceptional pentru detoxifierea organismului. Sucul de grau verde are o compozitie micronutritionala extrem de bogata. Contine 92 minerale, dintre care, mai importante din punct de vedere cantitativ sunt fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, mangan, cobalt, cupru si iod. Totodata, este bogat in vitamine (A, B, C, E, K, D si PP), dar si in beta caroteni.

Intrebarea care se impune este "De unde fac rost de iarba de grau?" Simplu! Cel mai indicat este sa o cresti in casa, punand seminte de grau intr-un borcan cu apa, pentru germinare. Timp de trei zile, schimba apa din borcan, iar dupa aceasta perioada, pregateste o tava cu pamant in care sa imprastii semintele germinate. Acestea se stropesc cu apa zilnic, iar dupa aproximativ alte trei zile incepe sa creasca iarba. Cand a ajuns la aproximativ 15-20 de centimetri firul, se taie de la baza si se face sucul, folosind un blender si apa plata (nu de la robinet, pentru ca aceasta contine clor). Se bea dimineata in locul cafelei.

Ceai cu ginseng siberian

Un energizant exceptional, ceaiul cu ginseng siberian poate inlocui cu succes cafeaua. Mai mult, pe langa energizarea organismului, acest ceai ajuta la accelerarea arderilor grasimilor, fiind ideal de folosit in regimurile alimentare de slabit. Stimuleaza metabolismul si contribuie la eliminarea surplusului de apa in organism. Mai mult, tine senzatia de foame sub control.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare