Dieta si nutritie

#vin #vin rosu #alimentatie #beneficii vin

8 motive sa consumi vin rosu

Dupa o zi lunga si obositoare, un pahar cu vin rosu reprezinta modalitatea ideala de a te relaxa. In plus, vinul rosu are o serie de beneficii pentru sanatate, precum reducerea nivelului de colesterol si a riscului de cancer. In cazul femeilor, vinul rosu este un aliat in lupta impotriva kilogramelor in plus. Cheia succesului sta insa in moderatie.


Vinul rosu reduce nivelul de colesterol


Anumite specii de struguri rosii, care contin cantitati importante de fibre, au un efect semnificativ asupra reducerii nivelului de colesterol din sange. Consumul regulat de vin rosu, in cantitati moderate, reduce colesterolul din sange si protejeaza arterele.

In exces, colesterolul formeaza depozite pe peretii arterelor sanguine, ceea ce afecteaza circulatia sangelui. In plus, colesterolul marit este un factor de risc major pentru hipertensiune, afectiuni cardiace si atacuri de cord.


Vinul rosu protejeaza inima


Polifenolii, antioxidanti puternici care se gasesc in vinul rosu, reduc colesterolul, imbunatatesc calitatea vaselor de sange care devin mai flexibile si reduc riscul de formare a cheagurilor de sange. De altfel, acesti antioxidanti sunt la fel de eficienti ca aspirina.

Trebuie insa sa ai grija. Consumul in exces de alcool distruge inima, astfel ca moderatia este cheia pentru o inima sanatoasa.


Vinul rosu controleaza nivelul de zahar din sange


Coaja strugurilor rosii este o sursa esentiala de resveratrol, un antioxidant puternic care previne diabetul si controleaza nivelul de zahar din sange. In plus, acest ingredient activ ajuta si la reducerea colesterolului si a hipertensiunii.

Specialistii sunt de parere ca resveratrolul stimuleaza productia de insulina si activeaza proteinele care regleaza sensibilitatea glucozei.


Vinul rosu imbunatateste activitatea creierului


Resveratrolul este si cheia unei memorii ascutite. Acest compus chimic natural previne formarea unor proteine care favorizeaza bolile degenerative ale creierului, precum Alzheimer si dementa. Efectul pe care un pahar de vin rosu il are asupra creierului este similar cu cel al unui joc de puzzle.


Vinul rosu lupta impotriva racelilor


Daca ai racit, antioxidantii din vinul rosu iti pot fi de mare ajutor. Aceste substante puternice lupta impotriva racelilor si protejeaza celulele organismului de efectele radicalilor liberi, care au un rol important in declansarea cancerului.

In plus, substantele active din vin reduc nivelul de hormoni sexuali si protejeaza impotriva cancerului la san.


Vinul rosu protejeaza impotriva cancerului


Resveratrolul, pe care organismul tau il primeste de la un pahar de vin rosu, distruge celulele canceroase. Acest compus puternic inhiba dezvoltarea celulelor si a proteinelor cancerose. Pentru a avea parte de efectele benefice ale resveratrolului, consuma un pahar de vin rosu de cel putin 3 ori pe saptamana.


Vinul rosu te ajuta sa slabesti


Probabil ca te-ai intrebat adesea de ce frantuzoaicele sunt slabute si delicate, in ciuda faptului ca se rasfata cu cele mai apetisante produse de patiserie. Secretul consta in mersul pe jos si in consumul moderat de vin rosu.

Responsabil pentru kilogramele in minus este tot resveratrolul care previne dezvoltarea celulelor de grasime.


Vinul rosu imbunatateste gustul mancarurilor


Cine spune ca vinul rosu trebuie consumat doar la pahar? Il poti include cu succes in prepararea a numeroase bunatati, de la prajituri pana la tocanite, fripturi aromate si sosuri delicioase.


Sursa foto: health.yahoo.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare