Dieta si nutritie

#sanatate #paine #alimentatie #dieta si nutritie # consum paine

8 motive pentru a renunta la paine

Stii ca painea alba nu este sanatoasa, insa nu poti renunta la ea orice ai face. O consumi aproape cu orice, de la salate si supe pana la mancaruri consistente. Trebuie sa stii insa ca este responsabila pentru o serie de afectiuni, unele dintre ele foarte severe.

De ce trebuie sa spui "NU" painii

Toate cerealele, in special cele rafinate, se transforma in zahar, adica glucoza, atunci cand patrund in organism. In schimb, organismul produce insulina pentru a indeparta excesul de glucoza din sange. Insa, cu cat consumam mai multe astfel de produse, insulina este obligata sa lucreze mai mult, ceea ce duce la o serie de dereglari.

Astfel, poate duce la acumularea de kilograme in plus, colesterol marit, hipertensiune, diabet si chiar cancer. Cerealele rafinate provoaca si un raspuns inflamatoriu in intestine deoarece glutenul este tare si dificil de digerat.

Iata si alte motive pentru care sa renunti la consumul de paine:

1. Nu are gust. Daca vei fi sincer cu tine si cu gusturile tale, vei recunoaste ca painea, in special painea alba, nu are niciun gust. Nu are nicio aroma si nici nu imbunatateste gustul altor preparate.

2. Nu este satioasa. Painea alba nu contine aceleasi substante nutritive pe care le contine painea integrale. De asemenea, este mai saraca in fibre alimentare, benefice pentru sistemul digestiv. Astfel, painea alba nu tine de foame, iar dupa ce o mananci, in scurt timp iti va fi din nou foame. Daca esti la dieta, este indicat sa renunti la painea alba si sa consumi produse integrale, care contin cereale sanatoase si mai multe fibre.

3. Contine chimicale. Daca ai sti din ce este facuta painea alba, nu ai mai manca niciodata. Painea alba este realizata din faina de grau superprocesata si inalbita. Pentru procesarea acestui tip de faina se folosesc chiar inalbitori chimici.

4. Nu contine nutrienti. Dupa ce este procesat si inalbit, bobul de grau isi pierde mare parte din nutrienti. Astfel, painea realizata din astfel de grau este saraca in substante nutritive si fibre dietetice.

5. Favorizeaza aparitia diabetului. Persoanele care consuma cantitati mari de paine alba si alte alimente procesate sunt mult mai predispuse riscului de diabet. Incearca sa introduci in dieta si paine integrala cu care sa inlocuiesti treptat painea alba.

6. Nu este un produs 100% vegetal. Majoritatea marcilor de paine alba contin si alte ingrediente, derivate din produsele animale. Astfel, in painea alba se pot gasi urme de ou, grasimi, emulsificatori, gliceride si lactoza. Este astfel indicat sa consumi paine integrala.

7. Contribuie la deranjamentele stomacale. Painea alba contine foarte putine fibre alimentare, benefice sistemului digestiv. Consumul exagerat de paine alba duce la constipatie, deranjamente stomacale si acumularea de grasime abdominala.

8. Nu este benefica pentru sanatatea inimii.Cerealele integrale sunt extrem de benefice pentru sanatatea inimii. Insa, painea alba afecteaza inima intr-un mod dramatic. Este astfel indicat sa renunti la acest tip de paine in favoarea painii si produselor realizate din cereale integrale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare